Zsa Mask

3 jefkes

May I present you, Zsa Mask!
(Spreek uit met een Duits accent)

Ik had een muts in gedachten en vertelde dat tegen het breiorakel Morgan, allee ik vroeg eigenlijk of ze dat niet rap in elkaar kon steken voor mij en als ze dan toch bezig was of ze geen handleiding kon schrijven. Morgan zette zich er fluks aan en een paar weken later zat er een zalmroze muts in de bus.
En nog even later een groene met patroon en al, het bleek een eitje -een breieitje- te zijn om zo'n muts te breien, maar ze bedacht het toch maar schoon.

Hoewel het een ingewikkeld (voor mij hé mensen) model lijkt, is het gewoon een lap waarvan de zijkanten aan elkaar gezet worden.
De oren moeten niet gebreid worden maar worden gevormd door de muts op te zetten en de ogen zijn openingen die gemaakt worden door steken af te zetten en in de volgende priem weer op te zetten.

Kijk eens mee, ik tekende een handleiding.

ZsaMask

Dit zou moeten volstaan als handleiding, maar omdat ik jullie al ken (gelukkig moet het deze keer niet afgeprint worden) licht ik alles nog wat toe.
Je breit een lap, van 31 steken op 40 cm.
Die 31 steken zijn ongeveer 22 cm breed, dat zou moeten lukken als je wol gebruikt met een dikte van 7-8 en breinaalden van 5-6. Ik gebruikte voor deze muts wol van 7-8 en priemen van 5mm en mat niet na hoe breed het uiteindelijk werd, want het komt allemaal niet zo nauw. Hou steeds die laatste zin in gedachten!
Met iets meer dan een bolletje van 50 gram kwam ik toe, maar omdat je wol niet per gram maar per bol koopt haal je twee bolletjes in huis.

Goed, we beginnen.
-Zet 31 steken op en brei 4 priemen met de tricotsteek, dat is één volledige priem rechts en de volgende averechts.
-Priem 5: Brei nu 8 steken, zet er 6 af, brei 3 steken, zet weer 6 steken af en brei de resterende 8.
-Priem 6: Brei 8 steken, zet er zes op, brei de 3 steken, zet er weer 6 op en brei de 8 laatsten.
-Priem 7: Brei verder tot 40 cm.
-Kant alle steken af.
-Zet de zijkanten aan elkaar met de onzichtbare steek. (hier vind je ook alle andere breihandelingen)
-Klaar!
-Nu alleen nog maar een foto trekken voor op de Zsa Maskpool

Poepsimpel, of gelijk Jef het al zei: "Da is keigemakkelijk zo'n muts maken, een zakske breien, ogen er in en klaar!"


Zsa Mask met Jef