Ik eet graag slaatjes. Als extra, niet als hoofdgerecht. Dit is een fantastisch slaatje, alleen al omdat het zo snel klaar is.
En, hoewel het er misschien nogal droog uitziet en saai klinkt scoort het geweldig hoog op de slaatjesschaal van de Zsazsas.
Open een zakje rucola, strooi er geroosterde pijnboompitten en parmezaan over en eindig met wat lekkere olie en balsamico.
Dat is het, een slaatje in één zin.
En zo ben ik nog net binnen de week met mijn weekmenu.
Maandag: Spinazie-paddenstoelen-brietaart met het slaatje.
De volgorde van hierboven aanhouden en klaar. Een vel bladerdeeg, spinazie, gebakken champignonnen (met rozemarijn en knoflook), brie en afsluiten gelijk ge begonnen zijt. Eigeel erover (en tussen de twee bladerdeegkanten), in de oven voor een half uur en klaar.
Dinsdag: Lasagna, met de overschot van de spaghetti van vorige week, overschot uit de diepvries uiteraard.
Woensdag: Frikandellen met kriekskes en wit brood met goei boter.
Donderdag: Zalm met venkel en aardappelen want ik zou dat elke week wel willen eten.
Vrijdag: Spaghetti aglio olio
Zaterdag: Op verplaatsing
Zondag: Ribbekes, de wekelijkse afspraak met Jeroen Meus.
En dan hebben we nog preisoep (beikes) en tomatensoep gemaakt, want dat is wel gezellig zo met dit weer en op maandagochtend broodpudding, maar daar kom ik nog op terug, want dat is dus echt wel niet met melk en eikes gelijk iedereen dat maakt. Oh neen.