zaterdag 13 november 2010

Week 45

Rucolaslaatje
Ik eet graag slaatjes. Als extra, niet als hoofdgerecht. Dit is een fantastisch slaatje, alleen al omdat het zo snel klaar is.
En, hoewel het er misschien nogal droog uitziet en saai klinkt scoort het geweldig hoog op de slaatjesschaal van de Zsazsas.

Open een zakje rucola, strooi er geroosterde pijnboompitten en parmezaan over en eindig met wat lekkere olie en balsamico.
Dat is het, een slaatje in één zin.



En zo ben ik nog net binnen de week met mijn weekmenu.

Week 45
Maandag: Spinazie-paddenstoelen-brietaart met het slaatje.
De volgorde van hierboven aanhouden en klaar. Een vel bladerdeeg, spinazie, gebakken champignonnen (met rozemarijn en knoflook), brie en afsluiten gelijk ge begonnen zijt. Eigeel erover (en tussen de twee bladerdeegkanten), in de oven voor een half uur en klaar.
Dinsdag: Lasagna, met de overschot van de spaghetti van vorige week, overschot uit de diepvries uiteraard.
Woensdag: Frikandellen met kriekskes en wit brood met goei boter.
Donderdag: Zalm met venkel en aardappelen want ik zou dat elke week wel willen eten.
Vrijdag: Spaghetti aglio olio
Zaterdag: Op verplaatsing
Zondag: Ribbekes, de wekelijkse afspraak met Jeroen Meus.

En dan hebben we nog preisoep (beikes) en tomatensoep gemaakt, want dat is wel gezellig zo met dit weer en op maandagochtend broodpudding, maar daar kom ik nog op terug, want dat is dus echt wel niet met melk en eikes gelijk iedereen dat maakt. Oh neen.

14 opmerkingen:

  1. ik ben ook gek opslaatjes, zelfs als hoofdgerecht. Met feta is dat ook lekker, en met goeie kerstomaatjes erbij ! En rucola is hemels !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ah nu dachtik dat gij over een ring ging bloggen? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé, dat is bijna mijn favo slaatje. Ik doe er nog reepjes peer bij (en veel zwarte peper).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allé gij, preisoep, dat is kweenieoe lekker!
    Maar dat slaatje is ook een van mijn favorieten. Mmm, zo'n zak rucola, ik kan dat zo opentrekken en van beginnen eten, zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. aha...week 45...ik zat er al op te wachten! Njam en mmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mmm.. lekker! Ik krijg al honger :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die ribbetjes en dat koolslaatje zijn zalig!
    Ik heb ze onlangs ook nog geMEUSd!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Maryvonne14.11.10

    Dat is met slagroom en boter en marmelade!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zo flink en georganiseerd en al... Ik kan er alleen maar van dromen :)maar nu kan ik gewoon mijn booschappenlijst hier af drukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Stephanie15.11.10

    Ik had in de zomer zo'n soort slaatje waar ik verslaafd aan was met rucola. Ook met parmezaanse kaas (ofwel grana padano), kersttomaatjes en citroen (ipv azijn) en olie.
    Tegenwoordig maak ik ze met tortellini erbij, maar dan wel de tomaatjes warm. De citroen doet het 'm. En de rucola ook natuurlijk. hmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Altijd handig voor de broodnodige inspiratie die weekmenuus, maaruh, nu de Sint in het land is staat de Kerst ook alweer voor de deur.... ik zal er geen geheim van maken dat ik me ook voor het kerstmenu graag door het ZsaZsamenu-orakel laat inspireren... Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zeg die pasta is dat niet wat eenzijdig? En zijn de kinderen daar tevreden mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Die oliedingens?

    Ik doe daar voor hun desgewenst kaas, boter en hesp bij.
    En dan wat groensels hé, een potteke komkommer en zo van die knabbeldingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. En Mr Zsazsa is ook gelukkig met olieachtige pasta?

    BeantwoordenVerwijderen