d' Envelop aka briefomslag

envelop

Hier is ie dan, het enveloppepatroon!
Om het voor iedereen gemakkelijk te maken maakte ik ook een printhandleiding want uit het verleden bleek al dat dit wel eens een probleem kan zijn.
Op 100% uitgeprint wordt dit een enveloppe op A5 formaat, er past dus een dubbelgevouwen A4 in.
Print je de afbeelding af op 70% (of beter nog 72%) heb je een normale kleine enveloppe, een A4 twee keer dubbelgevouwen dus.
Zoals je hier al kon zien heb ik mijn enveloppevorm in karton uitgesneden, sowieso moet je de enveloppe ergens volledig tekenen, de afbeelding is een vierde van de eigenlijke enveloppe.

envelop volledig
Zo ziet dat er dan uit, aan de ene kant een ronde vorm, dat is de kant die laatst gesloten wordt en aan de andere kant een platte kant, de flap waar de lijm op komt.
Als je deze afbeelding print (op 100%) heb je meteen de volledige enveloppe voor in vier gevouwen brieven zoals hieronder.

Enveloppen

Om te verzenden frankeer je deze enveloppe net hetzelfde als een normale, 1 postzegel tot zo'n 8 vellen papier. Op de grotere enveloppe kleef je 2 postzegels maar dan mag je er ook dubbel zoveel instoppen.


Zo en nu een tandenborstel en een proper onderbroek nemen voor mijn overnachting bij de mama, want godindenhogenhemel ik moet morgen om half acht al op het appel zijn in het ziekenhuis.
U ziet mij snel terug, en ik u hopelijk ook!