dinsdag 18 januari 2011

Mme Zsazsa zaagt maar bakt heerlijke chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaartDinsdag, maar nog geen weekmenu en daar is zelfs een reden voor, sraks ga ik namelijk voor de eerste keer sinds lang nog eens een groentepakket halen, dat bestelde ik vorige week, zo hoort dat, weet u.
Sevens moet ik dus in allerijl een weekmenu samenstellen en naar de winkel snellen òf straks alleen dingen eten uit dat pakket gecombineerd met kastinhoud, pfieuw mensenlief hoe spannend het leven van een huisvrouw.

En dan wil ik u er nog even op wijzen dat ik om u dit taartje te laten zien niet zomaar efkes mijn laptop moet openklappen, neen, ik moet heel wat problemen overbruggen, ge kunt het u niet voorstellen.
Ten eerste is daar het oog waardoor ik niet echt weet of dit nu een redelijke foto is of niet, en ge zult maar mottige foto’s op uwen blog hebben staan.
Ten eerste b: ik heb geen kaas gegeten van camerainstellingen -u moet weten: ik doe zomaar wat- en als de zon dan laag staat en er meer schaduw is dan zon dan kunt ge blijven doen maar komt het niet, alle tips van Photocopy en Nimsa ten spijt.

ProblemosTen tweede opende ik eergisteren mijn laptop en had ik plots geen internet meer en bloggen zonder internet is zoals sleeën zonder sneeuw, nogal ambetant. Ge moet weten, mijn laptop is mijn bijna-allerdierbaarste bezit, ik geef dat niet graag af voor een paar dagen dus ik behelp me nu met Mr Zsazsas laptop (indien aanwezig) en een usb-stick.
Ik wil maar zeggen...Mme Zsazsa doet moeite, voor u, want ... deze taart is het waard dames en heren!

-Eigenlijke intro-
Waarschijnlijk is Het Dagelijks Brood voor de meesten van jullie als de Meir, er zijn véél toffere dingen maar ge moet ze weten zijn. Voor meiskes van den buiten is HDB wel keihip natuurlijk. Wij hebben hier nl alleen broodjeszaken waar ze smoskes verkopen met kaas of hesp en de keuze uit een Fanta of een Cola voor erbij.
Gegrilde courgetten, quinoa en wilde kappertjes daar doen wijle niet aan.
Het Dagelijks brood is voor mij sex-and-the-city op boterhamgebied, maar dat is misschien ook al lang niet meer hip?
De reden waarom ik over het Dagelijks Brood begin is de volgende: ze maken daar zo’n taart en ik vind die lekker.
Voila.

Omdat ik eergisteren twee Gentse Blogsters op bezoek kreeg smeet ik mij op het Het-Dagelijkse-Brood-Chocoladetaart-namaken en volgens mij is mij het gelukt, in mijn eerste poging al, hoe succesvol kunt ge eigenlijk zijn?
Dat komt natuurlijk omdat chocoladetaart maken eigenlijk poepsimpel is. Dé lekkerste vorm van cocoladegebak is nl de brownie, krokant van buiten, zacht en smeuïg binnenin.
Dat recept heb ik al lang want ik neem gewoon dat van Nigella.
En op de taart van HDB ligt een net niet te krokant chocoladelaagje en dat maak je door chocolade te mengen met room en voila, het recept van de Het-Dagelijkse-Brood-Chocoladetaart ligt voor het grijpen!

Taart
-Gewone ronde bakvorm
-125 gr boter
-125 gr chocolade
-2 eieren
-170 gr suiker
-75 gr bloem
-snuifje zout

-Oven voorverwarmen op 180°
-Boter en chocolade smelten.
-Eieren en suiker loskloppen.
-Het chocolademengsel iets laten afkoelen en onder het eimengsel roeren.
-De bloem er onder mengen tot je een glad mengsel hebt.
-Vorm bekleden met bakpapier (of met boter en bloem) en alles er in gieten.
-25 min in de oven zetten, de bovenkant moet gedroogd zijn maar in het midden mag het nog klef zijn.


Chocoladelaagje
-50 gram chocolade
-0,5 dl room
-10 gram boter

-Breek de chocolade in stukken en kap alles samen in een ovenbestendig kommetje.
-Zet dit in de oven wanneer de taart er uit komt.
-Haal de taart uit de vorm, haal het kommetje uit de oven, roer goed en giet op de taart in een niet te dikke laag.
-Laat de taart afkoelen.
-Nodig volk uit en zeg: “Kent ge dat taartje van Het Dagelijks Brood, wel, ik heb dat eens proberen namaken, wat peinst ge?”

41 opmerkingen:

  1. MMMMmmmm, lijjkt mij. Daar gaat mijn dieetvoornemen van het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij de kikkertaart gaat gewoon een deel van het deeg erboven op. Meer luiwijveriger en ook lekker. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Whaw da ziet er lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mie, deze is dunner, maar die van u is ook keilekker natuurlijk! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmmm, bedankt voor dit recept!
    Ga dat gauw eens proberen!
    xoxox

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Keilekker! Maar een wilde autorit en slome treinrit van 1u30 nadien is niet aan te bevelen. Enkel een stevig pak frieten hebben mij van mijn misselijkheid verlost. Niettemin voor herhaling vatbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. kijk, ik lees uw eetberichten, maar alleen als het over chocolade gaat!
    Lekker.. hmm.. ik kom zondag weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. *kwijl* byebye dieetvoornemen..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmmm klinkt super lekker. Die ga ik zeker eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er idd zeer goed uit, misschien maak ik deze wel voor mijn verjaardag dit weekend...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heb je al eens geprobeerd om je airport uit de stekker te halen, een tiental minuutjes te wachten en hem opnieuw in te steken? Je mac'je mag je dan ook opnieuw opstarten. Normaal lukt het dan wel. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit ga ik komend weekend proberen, het klinkt fantastisch!
    Bedankt weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. nou ja wat een toeval, kijk maar eens bij mij!
    Deze ziet er ook heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fotokopie, wij hebben geen airport, dat is allemaal geïntegreerd denk ik, al de internetdingen zijn al veelvuldig uitgetrokken en opnieuw opgestart, maar ik vraag het eens na!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het Dagelijks Brood = Sex-and-the-City ... is de specialiteit van het huis dan krentenbrood ??

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Don't worry, HDB is nog altijd een klassieker hier (hoewel je me voor tips omtrent andere brunch/broodjesadressen in de stad ook altijd mag mailen ;-). Het staat zelfs in de lijst met '200 plekken die je echt gezien moet hebben in Antwerpen' dat ik NU aan het schrijven ben. Dus HDB is nog altijd héél 2011 hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vorm bekleden... leg je daar dan een bladerdeegske op of een laagske vet? Of maak ik mij nu volkomen belachelijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een bakpapierke, of gewoon boter en bloem natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het ziet er heel lekker uit! Zelfs et w oog dat niet mee wilt, slaag je erin mooie foto's te maken. Maak je maar niet ongerust!
    Zodra ik een eigen huisje/appartementje heb met oven gaan we deze eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nog meer geruststellende berichten vanuit een andere metropool: deze Bruxelloise blijft ook fan van HDB. Wij noemen dat hier dan wel PQ - dàt is pas hip, want dat zeggen ze in New York ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dagmar18.1.11

    Ik kan wel volk spelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. dit ga ik toch wel eens proberen...
    vraagje: klop je de eieren in hun geheel los ? samen met de suiker ? of is het enkel het eigeel en het eiwit apart ?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Bedrijfsspionage euh is dat niet strafbaar!!??

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Gwen, alles samen, geen speciallekes!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Niets beter dan een goei taart bakken ;)
    En bedankt voor het recept dat ik afgeprint heb voor morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Net gemaakt voor mijn blokkende huisgenootjes, een laaiend succes (al zijn ze waarschijnlijk over alles enthousiast in dit stadium) :-)
    Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. ik heb ook een goed recept van een chocoladetaart om duimen en vingers bij af te likken maar deze moet ik beslist ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik maak regelmatig zo'n chocoladetaart waar ik hier al enorm veel succes mee scoor, maar dat laagje erbovenop moet ik zeker eens proberen. Dat is een nieuwke voor mij en zal zeker aanslaan!
    Danke!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Van een bijna soortgelijk recept gisteren een taart gebakken en hij is Heerlijk!

    Balen van je mac, hopelijk laat hij je niet te lang in de steek, sterkte! Ik zou ook niet lang zonder kunnen vrees ik..

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Dat ziet er een zalig pateeke uit

    BeantwoordenVerwijderen
  31. hahaa, eindelijk een recept met ingrediënten die ik allemaal ken! Super! Dit maak ik met de kids! tx!
    (maar als je de jouwe zelf niet op krijgt mag je gerust een westvlaming uitnodigen hoor... :-)) Bénédicte

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Anoniem23.1.11

    eenvoudig te maken en echt verrukkelijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Kei kei kei lekker! Ik heb ermee gescoord zalle!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. had net bezoek dat de taart erg gesmaakt heeft, dus merci voor t recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Heleen9.2.11

    Hemelse taart noemden ze het hier! Het chocoladelaagje had ik eerst over het hoofd gezien; dat kan ik dan voor mijn bezoek zaterdagavond maken... na een lichte sushi ;)
    Ik hou niet van moeilijke recepten, daarom:
    Reuze bedankt voor dit lekker en haalbaar recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik heb ze ook net gemaakt, en 't was héérlijk. Ik heb er een blogpostje over geschreven, hope that's ok: http://avocadovandeduivel.tumblr.com/post/6419821157/brownietaart-met-aardbeien-de-credits-voor-deze

    BeantwoordenVerwijderen
  37. In het chocoladelaagje staat 5ml room. Moet dat niet 50ml zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Soraya12.11.11

    wooooow, wat een lekker makkelijk recept.
    hij is meteen de eerste keer gelukt en zelfs goedgekeurd door mijn huisgenote.
    hij is heeeeerlijk!
    bedankt voor dit recept.
    ga hem volgende week voor mijn ouders maken denk ik :)

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Deze zit momenteel in mijn oven en razend benieuwd! Mijn keuken ruikt alvast heerlijk! mmm...

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Anoniem7.10.15

    Goed gelukt en snel gemaakt! 1 nachtje in de koelkast en dan is deze chewy brownie-achtige taart een topper voor elk moment! Merci!

    BeantwoordenVerwijderen