Week 3

week 3

Week 3, de week waarin ik van groentepakket deed, bijgevolg de week waarin ik plots een overvloed aan rode biet moest wegwerken en al puzzelend tot een weekmenu kwam.
Wintergroenten blijven meestal nogal lang goed dus ik moest niet echt rekening houden met een bepaalde volgorde. Bloemkool en snijbiet lijken me het snelst verslappen dus die gingen er eerst aan.
Omdat vorige week zo'n succes was (amai den dinsdag, de aardperen van den donderdag en de vis van de vrijdag die ik al op dinderdag at, maar dat laat ik u wel eens zien) ging ik meteen naar de site van Jamie Oliver typte mijn groentemandinhoud in het receptenzoekding en koos het lekkerste recept, weekmenuten, dat kan het kleinste kind.

Maandag: de vreemde combinatie van worstenbrood met cannelloni, ik zat op hete kolen voor het groentepakket en had nog wat van het eerste in de koelkast en kocht het tweede bij de bakker samen met wat koffiekoeken voor bij een taske koffie, de kinderen vonden dat een goed idee.
Dinsdag: Bloemkoolrisotto met krokant ansjovisbroomkruim en een slaatje van waterkers met rode biet. Het eerste werd als lekkerst bestempeld, maar dat wil niks zeggen natuurlijk.
Woensdag: Pasta met snijbiet en krokant gebakken kipreepjes, erg lekker!
Donderdag: zalm met bietjes en mierikswortel en iets aardappeligs uit de oven.
Vrijdag: koteletten met pittige kool, een stukje van de kool want het grootste deel gebruik ik zondag.
Zaterdag: een stoofpotje met rundvlees en aardperen
Zondag: ovenschotel van worst met savooikool ofwel dit, maar dan met savooi.
En dan moffel ik dit en/of dit bietjesrecept er nog ergens tussen.