woensdag 19 januari 2011

Week 3

week 3

Week 3, de week waarin ik van groentepakket deed, bijgevolg de week waarin ik plots een overvloed aan rode biet moest wegwerken en al puzzelend tot een weekmenu kwam.
Wintergroenten blijven meestal nogal lang goed dus ik moest niet echt rekening houden met een bepaalde volgorde. Bloemkool en snijbiet lijken me het snelst verslappen dus die gingen er eerst aan.
Omdat vorige week zo'n succes was (amai den dinsdag, de aardperen van den donderdag en de vis van de vrijdag die ik al op dinderdag at, maar dat laat ik u wel eens zien) ging ik meteen naar de site van Jamie Oliver typte mijn groentemandinhoud in het receptenzoekding en koos het lekkerste recept, weekmenuten, dat kan het kleinste kind.

Maandag: de vreemde combinatie van worstenbrood met cannelloni, ik zat op hete kolen voor het groentepakket en had nog wat van het eerste in de koelkast en kocht het tweede bij de bakker samen met wat koffiekoeken voor bij een taske koffie, de kinderen vonden dat een goed idee.
Dinsdag: Bloemkoolrisotto met krokant ansjovisbroomkruim en een slaatje van waterkers met rode biet. Het eerste werd als lekkerst bestempeld, maar dat wil niks zeggen natuurlijk.
Woensdag: Pasta met snijbiet en krokant gebakken kipreepjes, erg lekker!
Donderdag: zalm met bietjes en mierikswortel en iets aardappeligs uit de oven.
Vrijdag: koteletten met pittige kool, een stukje van de kool want het grootste deel gebruik ik zondag.
Zaterdag: een stoofpotje met rundvlees en aardperen
Zondag: ovenschotel van worst met savooikool ofwel dit, maar dan met savooi.
En dan moffel ik dit en/of dit bietjesrecept er nog ergens tussen.

12 opmerkingen:

 1. Altijd inspirerend, die Mme Zsazsa weekmenus. Zo inspirerend dat ik het zelf ook eens wou proberen deze week, zij het met een 'halve week' menu dan. En het liep al meteen de eerste dag in het honderd toen hubby vroeger thuis kwam en alvast aan de slag ging... Heel de planning in duigen natuurlijk en het recept lag nochtans klaar!
  Maar het moet gezegd: hubby's pastasaus was erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Savooikool, ik eet dat altijd met pasta en rookworst en stukjes mozarella en wat ricotta in de oven, mjam!

  Wat de rode bietjes betreft...ge moogt ze hebben! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. snijbiet is ook lekker op pizza. Als jezelf pizza maakt, samen met pijnboompitjes ,kaas, ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjee, jij bent een ware keukenprinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De allerlekkerste manier voor bieten vind ik traag garen: niet schillen en met wortel en al ofwel in een pot met veel boter, look en peper en zout ofwel in de oven in een alu-vel, met balasamico, look, peper en zout en rozemarijn. Voor kleine bieten zo'n 40 minuutjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. rode biet: sap van maken, samen met wortel of appel. om de overvloed van rode biet tegemoet te komen, hebben wij jaren geleden een stevige sapcentrifuge gekocht. met succes. ge moogt hem lenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. én ik vind het eigenlijk een e-nor-me openbaring, de site van jamie, jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. rode biet: borsthsh! Liters borshtsh! Met bakken zure room.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uw eten van de zondag -en da weet ik uit ervaring- IS lekker (alle met de spruiten toch)! De rest ziet er lekker uit maar da weet ik ni! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooooooooo die zalm met rode bietjes maakte ik ooit ook eens uit mijnen Jamie. sindsdien hartje ik Jamie big time en vind ik bietjes lekker. hoera voor Jamie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. bietenrecepten, komt goed uit, want ik heb er hier ook 5 liggen. Gewoonlijk rasp ik ze en maak ze zoals rode kool (ajuin stoven, teentje look, bieten erbij, appels en wat bruine suiker. en peper, zout, azijn)
  leve Mme Zsazsa die ook van groentepakket doet!

  BeantwoordenVerwijderen