Week 4

Week 4

Week 4, de week na week 3 waar ik bijna voor geen geld kookte.
Weekmenuten blijkt al voordeliger voor de portemonnee te zijn en daar dan ook nog eens een groentepakket bij draaide uit tot ongezien goedkoop koken.
En lekker, dat zag ik er voor alle duidelijkheid maar bij.

Week 4 is ook de week van de rapen, de gevreesde rapen, ik zat er vorige week al op te wachten, gelukkig is het een week uitgesteld en ik mag hopen dat ze daar wat variëren in hun groentepakketsamenstelling want rapen ... dat is toch niet alles.
De helft heb ik ondertussen al "verwerkt" gelijk ze dat dan zeggen als ge dat ergens indraait terwijl je liever iets anders had gegeten.
Ik verplicht mezelf wel om alle groenten op te gebruiken en niet in een soep om er vanaf te zijn, maar in een echt volwaardig en lekker gerecht.
Een beetje druk, da's nooit slecht.

Maandag: Orzo met worteltjes
Dinsdag: Worstjes met gestoofde prei en aardappel-raapjesgratin.
Er zat genoeg tijd tussen het schema opschrijven en het eten maken om van gedacht te veranderen, de geglaceerde raapjes werden samen met wat aardappels een gratin, dat viel eigenlijk nog wel mee moet ik toegeven, ik zat sowieso al met veel tegengoesting aan tafel want ik vind alle preigerechten walgelijk. Mr Zsazsa vraagt al tien jaar om gestoofde prei en dat was ook de snelste manier om er vanaf te zijn, bij deze, het moet niet altijd mijn goesting zijn, ik ben geen moeilijke.
Woensdag: pizza, poepsimpel, gewoon met een simpel broodrecept, heel dun uitrollen en beleggen met tomatensaus en mozzarella voor mij en ansjovis en pikante salami voor de rest.
's Middags soep van wortelen met curry, kokos en koriander.
Donderdag: zeebaarsfilets met paddestoelen en aardappels, wij eten hier vis de laatste tijd, niet te geloven, zo'n lekkere gerechten ook allemaal, echt, Jamie Oliver is mijn held!
Maar waar het uiteindelijk toch om draait is vis van een viswinkel, het verschil met vis van de supermarkt is écht niet te onderschatten. Bij mij is de viswinkel een kraam op de markt, wat jammer is, want het is hier maar een keer markt per week.
Kunt ge dat geloven dat ik ergens woon waar geen viswinkel is?
Vrijdag: Witlooftaart met blauwe kaas, een slaatje met veldsla en walnoten en boontjes met tomaten
Zaterdag: Omdat ik nog altijd rapen over heb, maak ik tagine, met zeven groenten, zoals het hoort naar het schijnt.
Zondag: Gebakken kip met aardperengratin, omdat mijn groentepakket zaterdagavond leeg is en de koelkast ook, duik ik de tuin in (zij het iets minder enthousiast) om aardperen voor het beste aardperenrecept dat ik tot nu toe tegengekomen ben, een aanrader, effenaf!

Goed en dan trekken we morgen een winnaar, u kijkt toch ook?