maandag 14 februari 2011

Een lang wit, niet gesneden

Ontbijt
Ontbijten is mijn ding, eten tout court eigenlijk, maar ontbijten staat toch bovenaan, in het weekend uiteraard, door de week wordt hier niet gezellig gedaan. Ik lig nog in bed met Abel terwijl Mr Zsazsa de twee oudsten en hun bokes klaarmaakt en ze naar school voert.
Jaja, goed gearrangeerd van mij, inderdaad.

Dat weekendontbijt kan vanalles zijn, pistoleekes met prepare en lekkere hesp, croissantjes met konfituur en goei boter, roggebrood met spek en bruine suiker of zoals gisteren met nog vanalles extra, het 5000 calorieënontbijt.
Spek, eikes, champignonnen, tomaatjes, witte bonen in tomatensaus en beboterde toast.
Amai, dan komt ge de ochtend wel door.

Brood
Dit was het enige dat overbleef.
280 gram oud wit brood.
Ik deed er het volgende mee.

Broodpudding
-In grote stukken snijden en in een taartvorm leggen.
-3 eitjes loskloppen met 6 dl volle melk en een schep bruine suiker.
-Chocolade in stukken hakken en over het brood verdelen, daarna het eimengsel er over uit gieten en even laten staan zodat het brood wak wordt. Ik meng dat met mijn handen, want ik doe dat graag.
-Het broodmengsel bestrooien met een fijn laagje rietsuiker, 50 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 170° en klaar!

Ik weet wel niet of het nu een nagerecht, ontbijt of tussendoortje is, ik weet wel dat ge er wreed mottig van kunt worden, maar dat is niet erg, ik vind dat wel eens tof zo'n volgefret gevoel.

35 opmerkingen:

  1. Mo gij, ik begrijp echt niet dat gij geen 100 kilo weegt zenne. Wat is uw geheim? Ik wil dat ook allemaal kunnen eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, dat ziet vree, maar dan ook ECHT vree lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. amai ja, dat is wel héél goed gearrangeerd zeg
    als ge u eens verveelt, misschien een cursus "succesvol onderhandelen met wederhelft" uitwerken ;-)

    en haha voor het volgefret gevoel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. geweldig idee alweer,ik heb allevijfvoet(zo zeggen ze da hier)brood over.Dus dat gaan we uittesten,hoop dat het zo lekker wordt gelijk dat't eruitziet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Slaapt Abel zo lang??? Wat heerlijk :-)
    En zo wil ik ook wel restjes oud brood opmaken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind dat mooi om te zien hoe jij die restjes verwerkt tot iets lekkers. Ik kook niet graag en smijt het oude brood dan ook gewoon weg.
    Misschien probeer ik dit in de vakantie eens, maar dan moet ik dus ook 12 km gaan lopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. krijg er spontaan honger van! en als ik en mn zusje naar belgie gaan, nemen we altijd een broodje hesp met smos, gewoon omdat daar kan! :-)
    nou, ik ga vervroegd lunchen nu dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik steek meestal oud brood in de oven om er later (als het droog is) chapelure van te maken.(naar het grote voorbeeld van mijn huiselijke mama) Dit tot grote ergernis van mijn man N die het nut daar niet van inziet omdat een dooske chapelure ocharme 50ct kost in de Colruyt. Ik denk dat hij en de dochter toch de voorkeur geven aan de taart!
    Misschien toch eens proberen....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een nieuw soort broodpudding, feitelijk! Nu wel met melk en eikes.
    Terwijl ik gisteren nog uw koffieversie maakte!

    En tegen die 5000 calorieën zou ik gelijk ook geen nee zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik geloof u precies niet helemaal, van die 12 km.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem15.2.11

    maar wat ne kotspost is me dat hier????
    bwekkes, eten is s morgens sowieso al lastig maar moest die vettigheid hier op de ontbijttafel staan, ik kots het gelijk onder
    (maar ik lijk dan ook de enige te zijn )
    laat ik dit snel uit mijn geheugen bannen
    een grote fan met een ander ontbijtpatroon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem9.11.14

      wat doet ge hier dan? Kieke!

      Verwijderen
  12. Patricia15.2.11

    ja dat wil ik toch ook wel weten van die 12 km, Madame, want dan moet ik ook terug gaan lopen...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmm wat een heerlijk ontbijt. Maar daarna 12 km gaan lopen met zo een volgefrette maag zou ik niet zien zitten...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem15.2.11

    Oh ja. Lopen? En je bent te lui om je twee oudsten naar school te doen.. huismoeder, letterlijk dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Haha, gij durft gewoon vereeuwigen op je blog wat ik zelfs niet luidop zou durven zeggen (van dat nog in bed blijven liggen met een baby terwijl de man bokes smeert en kind naar school brengt).

    (ok, bij deze is mijn grote schaamte ook vereeuwigd)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. amai wat een blogje allemaal kan opleveren...als elk nu eens naar zijn eigen keek en daar tevreden mee was, zou je niet oordelen over wat anderen doen... verloren brood eten we al van kleinsaf thuis (dus meer dan 45jaar) superlekker, al deden we er geen chocolade bij ...en geniet van de morgenden dat je nog even in bed kan liggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De ene zijne kots is een ander zijn eten, zeg ik dan.

    Als het maar smaakt en als jullie maar gelukkig zijn. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. patricia15.2.11

    anoniem gezaag zou ik schrappen

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lol Photo copy!

    Ik trek mij niet rap iets aan hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik vind toch dat ge er een beetje ongelukkig uitzag....

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mmmmmm, die potting ziet er zo lekker uit en dat terwijl ik juist moet afvallen. Ga dat toch eens maken ,mijn man lust dat ook wel ,en ik ..een klein stukje..
    Dat ontbijt zou ik ook wel lusten ,het water komt me in de mond...
    Groeten ,Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gosh, ik zou uw ontbijt alleen kunnen eten na heeeel lang uitslapen en met een heeeeel erge kater...
    Maar de taart daarentegen, die lust ik wel zonder uit te slapen of te drinken! Heeeerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nou, dat klinkt allemaal erg lekker. Alleen, wat is hesp???
    Groeten,
    Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Lezelie15.2.11

    Ik mis precies de witte bonen in tomatensaus op uw bord! =)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. honger!! ik krijg hier altijd zo'n honger! :p

    BeantwoordenVerwijderen
  26. hilde16.2.11

    ik kreeg vrijdag 'de' Stylish Blogger Award van Tante Tuut (http://tantetuut.blogspot.com/2011/02/stylish-blogger-award.html). Nu is het dus mijn beurt om hem door te geven en jij bent één van mijn uitgekozenen! Bij deze is dat gebeurd (bewijs zie: http://doorhetoogvan.blogspot.com/2011/02/de-stylish-blogger-award.html)! Ik dartel nog niet zo erg lang rond in het bloggerswereldje, ken/volg dus nog niet zo veel blogs, maar recent kwam ik jouw blog tegen, en zoals zovele andere lezers geniet ik van je vlotte en grappige manier van vertellen! Dus... proficiat met de Award!!!
    Groetjes van Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  27. oei...oeps, plots was mijn bericht al 'verzonden'!
    De Award kan je dus bekijken op http://doorhetoogvan.blogspot.com/2011/02/de-stylish-blogger-award.html). Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Sofie16.2.11

    mmmmmmmmmmmm,
    mag ik niet eens een weekske bij jullie komen logeren?

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Anoniem16.2.11

    heerlijk, die broodtaart! Wat ik weleens maak van oud witbrood zijn wentelteefjes. Zelfde idee: boterhammen weken in geklutst ei met 300 ml melk, kaneel en suiker, en dan bakken in de koekenpan.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Mmmm, ik kan ook zo genieten van uitgebreid ontbijten, op vakantie ofzo, zalig. Maar door de week altijd rap rap he. Ik blijf liever 5 minuten langer liggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  31. ik dacht .. ik klets dat taartje in de oven en kan mijn kinderen dan gaan baderen.. sneller dan verloren brood ;-)
    In mijn geval, iets droger (en minder vatsig) toch zeer geslaagd !

    bedankt !

    BeantwoordenVerwijderen