Week 6

week 6
Vorige week geen weekmenu en ik weet bij god niet meer wat ik allemaal gegeten heb, dus ik ga daar gewoon over zwijgen dan, geen week 5 van't jaar.
Wel een week 6, de week van de Willy, de week waarin iedereen zei: "Allee zie, nu gaan ze eens zitten bleten boven hunne worst, had dan voor de quornburger gegaan, hypocrieten!" Ik weet het want ik heb dat ook gezegd en ik had dan nog wel juist vijf lamskoteletjes in mijn kas geslagen. Hoe belachelijk is dat?
Maar goed, mijn weekmenu moest nog gemaakt worden dus ik ga dat proberen recht te trekken.
Vermits Mr Zsazsa en de huispuber vol compassie naar de Willy zaten te kijken kunnen ze niet anders dan akkoord gaan met de overwegend-vegetarische week.

Maandag: Linda het lammmetje met couscous en houmous, ik ga daar geen recept van geven want vanaf nu eten wij geen lammetjes meer, toch?
We gaan dan wel veel gebreide truien moeten kopen van de winter.
Dinsdag: Hutsepot met rookworst uit de supermarkt, naar het schijnt zit daar toch bijna geen vlees is, maar lekker dat dat is, niet te doen jong. Ik maak het met dit recept en savooikool ipv spruiten, ge moet dat echt eens doen.
Woensdag: Wok met paksoi en champignonnen, van een recept van de site van Jamie Oliver, nog maar eens.
Jamie geeft er varkensvlees bij, ik niks en ik vond dat ook niet nodig, Abel vond het fantastisch, Jef vond het vies en ging bij de buren wonen.
Donderdag: Vis met aardappels in de oven met een slaatje van rode biet, venkel enz. Aardappels in plakjes snijden, in de oven met wat olijfolie en verse kruiden, na 20 minuten de vis er bovenop en nog een kwartier in de oven, fantastisch en wederom een Oliverslaatje voor erbij.
Vrijdag: Bij de mama, vlees, want anders zijt ge uiteraard niet verzadigd, en dat is dan nog hun minst fanatieke standpunt.
Zaterdag: Bladerdeeggebakjes met een sausje van pas de blue, bloemkoolpuree met citroen en rode biet uit de oven. De volledige samenstelling komt uit Vegetarisch genieten, dus ik ga nog wachten met recepten vrij te geven, want niet alles wat uit dat boek komt is een succes. Ik zal Jef zijn koffertje al maar klaarmaken.
Zondag: Penne met broccoli en amandelen, taart met Gruyère en tomaten en een slaatje van veldsla met een honing/mosterddressing en nootjes. De penne komt ook uit het vegetarisch boek denk ik, de taart komt uit het boek ... taarten en ik ga dat ook eerst proeven alvorens reclam te maken.

Alstublieft, dankuwel!