De moestuin, nog eens een begin

Voor

Ik moet er waarschijnlijk niet bijvertellen dat de moestuin voor de moment niet bepaald het meest gezellige tuinhoekje is.
Droefheid troef de moestuin in de wintermaanden, maar gisteren ben ik er weer aan begonnen.
Beginnen dat is hier al het onkruid en verdorde plantenresten wegdoen zodat de grond kan opwarmen en ik binnenkort kan zaaien en uiteindelijk alles weer mooi wordt.
Het was daar goed weer voor gisteren, de grond was nog nat, waardoor onkruid makkelijker te verwijderen is voor de een of andere reden en het zonnetje scheen, wat altijd meegenomen is en waardoor het uitgetrokken onkruid sneller verdord.
Ik ga nu geregeld even de moestuin binnen om alles wat nog groen en niet eetbaar is uit te trekken zodat ik binnenkort onkruidvrij kan beginnen zaaien.

Op het brede middenpad stond het meeste onkruid. In plaats van dat uit te trekken heb ik bij de buren karton afgeluisd en daarmee het onkruid bedekt. Op dat karton en tussen de paadjes komt later deze maand verhakseld hout. Dat onkruid zien we niet meer terug.

na
Na de werken

Wanneer de compost van vorig jaar over de perken is verdeeld kan al het onkruid dat ondertussen op de middenpad ligt naar de versche composthoop verhuizen om daar een tweede leven te beginnen, hoe schoon is dat wel niet seg?
De moestuincirkel.

Het nog aanwezige groen zijn viooltjes en papavers en die mogen blijven tot ze echt in de weg staan.

Zo en nu ga ik samen met de buurvrouw peinzen over haar moestuin, uiteraard vergezeld van een glas wijn.
Iemand interesse in een How-to-start-een-moestuin-from-scratch?
En zo ja, heeft u dan ook prangende vragen en al?