vrijdag 25 maart 2011

Pastinaaksoepke

pastinaaksoep

Oontje vond deze week nog wortelen in haar tuin, ik kwam bij drie dikke pastinaken uit. Vorige week maakte ik pastinaaksoep uit een kookboek van Sophie Dahl en dat deed ik gisteren weer, getest en goedgekeurd!

Nodig voor 4 personen
-4 pastinaken, geschild en in stukken
-1 ui, gehakt
-1 teen knoflook, gehakt
-olijfolie
-1 el currypoeder
-kippenbouillon
-2 el koffieroom
-een handvol verse bieslook, fijngehakt
-zout en peper

Stoof de uien aan in een grote pan, doe de look erbij en vervolgens het currypoeder en de stukken pastinaak.
Giet de bouillon erbij tot alles onder staat en laat de soep een dik kwartier pruttelen tot de pastinaak gaar is.
Mix de soep en roer er de room en bieslook onder, breng op smaak met peper en zout.

16 opmerkingen:

  1. Hier walgen ze van pastinaak, dus als het in het pakket zit sta ik iedere keer weer voor een probleem. Volgende keer probeer ik uw soepke!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's een snel soepke! Ideaal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nog even profiteren van de pastinaken! lekker soepke!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem25.3.11

    Smaakt pastinaak in soep ook zo naar knolselder?
    (heb er alleen nog maar puree mee gemaakt en ik vond het qua smaak nogal bij knolselder aanleunen, zoetig)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog nooit gemaakt, pastinaak. Ben niet zo goed in 'oude' groentjes, dus zeker weer een goeie tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pastinaak is ook superlekker in gratin dauphinois. Afwisselend laagje aardappel en pastinaak.
    mmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het schoonmaken vind ik zo'n geklier (luie huisvrouw, ik weet het)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze week nog een 12-tal pastinaken in den hof gevonden. Gisteren p-puree, vandaag meteen aan de slag met dit receptje! Fijn fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmm pastinaak. Lijkt toch niet op knolselder?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. pastinaaksoep is zo ongeveer mijn favoriete soep. Helaas, ze zijn allemaal op ondertussen (en ik heb echt héél goed gezocht :-/ )

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Sorry, vorige reactie verwijderd, er stonden nogal wat foutjes in. Ziehier nieuwe poging!
    Wil je nu wel geloven dat ik in mijn hele leven (=al meer dan een halve eeuw, 53 jaar dus!!!) nog NOOIT pastinaaksoep heb gegeten, laat staan zelf gemaakt! Eerlijk gezegd maak ik uit gemakzucht steeds dezelfde soepen: zijnde pompoensoep, courgettesoep, papikrasoep of een mixed-groentensoepke. Maar vermits dat pastinakengevalletje me een soepke lijk waar niet te veel werk aan is, ga ik het beslist eens uitproberen! Maar.... met wat kan ik de room vervangen (want mijn wederhelft HAAT room? Misschien gebruik ik stiekem lightroom of iets gelijkaardigs op basis van soya???!! Allee, ik waag het erop, hopelijk valt het soepke hier ten huize in de smaak. merci voor 't receptje! ;)))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nog enkele pastinaakfavorieten: gecarameliseerde pastinaak in the oven samen met een gebraadje of gefritureerde schijfjes pastinaak (en rode biet!) is GEWELDIG!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het pastinaaksoeprecept van "Dagelijkse Kost" is ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik heb het al 1000 keer gezegd, mijn kinderen eten ALLES! Maar deze soep vonden ze echt lekker en ze voegden er aan toe "die mmezsazsa kan toch alles hé". Tja, ik kon 't enkel bevestigen...

    BeantwoordenVerwijderen