dinsdag 12 april 2011

Week 15

Week 15

Week 15, die met de vermiste U, ook de week met de eerste kennismaking want ik heb nog nooit spinazie gegeten in de vorm van keigrote bladeren, normaal koop ik altijd die schattige kleintjes, in een zakje, voorgewassen en steriel verpakt, nu zitten er een hoop vuile megabladeren in een plastieken zak, gewoon dichtgeknoopt.

Maar goed, ik overleef dat wel, wat zat er nog in de groentenmand: Broccoli, spinazie, prei, witloof, tomaten en knolselder.
Maandag: Uit eten bij de oud-buren met wijn en op het eind vers geperst rode bieten sap, wilde etentjes waar wij naartoe gaan!
Dinsdag: Pasta met broccoli en kaassaus met een tomatenslaatje. Makkelijk én lekker en kinderen eten graag pasta, kaas en broccoli, waarom dat dan niet gewoon samenkappen?
Giet een potje room in een kommetje, doe daar een zakje gemalen kaas bij, in de microgolf tot het gesmolten is, twee eigelen erbij, bijkruiden en klaar. Kook terwijl de pasta en doe er op het eind de broccoli bij, afgieten, de saus mengen onder de pasta, klaar én lekker dus. Ik maakte op deze manier een slaatje van tomaten, basilicum en mozzarella, geweldig.
Woensdag: Lasagne met spinazie, ricotta en tomatensaus. De spinazie, of een deel ervan, ik weet nog niet goed wat ik er precies mee moet aanvangen gaat hierin, ik maakte al vaker cannelloni met ricotta en spinazie, maar ik vind dat altijd zo'n gedoe om die dingen te vullen, dus morgen maak ik gewoon een lasagne, poepsimpel en lekker.
Donderdag: Gebakken zalm met broccoli, en dat klinkt banaal, maar dat is echt heel lekker.
Vrijdag: Pasta met prei en pangrattato
Zaterdag: Risotto gelijk vorige week, want dat was ook weeral echt lekker.
Ik bedenk mij nu dat we eigenlijk uit eten gingen en dat ik nog altijd geen babysit heb en dat ik dus ook risotto ga moeten eten en niet alleen de kinderen nondedoeme.
Zondag: En nog eens uit eten, wat is dat dees week seg!

Voila, dat wat week 15 betreft en morgen trek ik nog eens wat nummerkes.

5 opmerkingen:

 1. pasta , risotto.. de zomer heeft u te pakken zeker ? ;-)

  ik zou haast denken dat je italiaanse bent !

  smakelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ik had dus net hetzelfde voor vorige week. Spinazie gekocht op de markt: reuzebladeren in een plastiek zakske. Ik heb zelfs even getwijfeld of ze mij niet het verkeerde hadden meegegeven *schaam*.

  Hier zijn ze in de verse spinaziepuree van meneer Meus beland, maar ik vond die vorige keer (met de schattige kleine blaadjes) precies toch wat lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n spinazie in grote bladeren is niet moeilijk hoor. Gewoon goed wassen, de dikke stelen en nerven eruit scheuren en in reepjes snijden. Ik vind het eigenlijk even lekker als jonge spinazie, zeker als je het warm bereid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supercreatieve en vooral smakelijke blog! Bedankt voor het linkje naar zesta.be... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, zeker de dikke stelen eruit vissen hoor. Ik sta te kijken dat je enkel schattige blaadjes kent, met zo'n moestuin!
  Enne...cannelonni...wij vinden het vullen ook gepruts (jeroen zou dat gegarandeerd met spuitzak doen, maar dan is het nog gepruts). We koken de cannelonni's voor en knippen-snijden ze dan open :)))) En vullen ze en doen ze weer dicht en door de vulling of kaas of saus blijft dat dicht genoeg als je ze goed tegen elkaar legt.
  Succes en smakelijk en trekt een goei nummerke! Zo 1 uit de kempen!

  BeantwoordenVerwijderen