Week 38 en een blik in de tuin

week 38

Amai week 38 pas op donderdag, het is hier nog niet veel veranderd sinds Het Grote Geheim.
Maar naast HGG is er nog de school waar ik soms drie keer per dag naartoe rij én leesmoeder ben én gewoon veel te lang blijf plakken en sinds vandaag ook nog eens de circusschool waar ik al meteen touche had met een andere blogster, u kent dat wel, zo'n hysterische ontmoeting: Oh zijt gij ... en Dan zijt gij ... Jaa, allee, hie seg, op de circusschool jom, tof hé!! Klep klep en het uur is om. Ah ja, 's morgens blijf ik ook al plakken op school want dan laat ik Abel zo wat wennen in de kleuterklas tegen na Pasen en amai, ben ik blij dat zoiets kan want ik wil mij het gebleet van Jef niet meer voor de geest halen. Ocharme.

Maar goed, week 38 waar het bij dag twee al misliep, u moet eerst weten dat wij hier geen stadsgas hebben, wij koken hier met butaangas, u weet wel, zo van die bussen die somtijds ontploffen, dat komt dan op de VTM. Awel dat gas, in zo'n fles, was op, geen vuur en bijgevolg geen eten dus, of toch niks op een fornuis en omdat ik er dan maar helemaal de brui aan gaf werd het sushi van den Delhaize voor de kinderen en mezelve en een bakske rundstong in Madeirasaus voor Mr Zsazsa, zijn lievelingsgerecht, iedereen content.
Dan was ik heel die circusschool ook nog vergeten die begint om half zes en werd het op donderdag croques met pottekes dipgroenten. Iedereen was weer content, ik ga dat gewoon invoeren op circusschooldagen.
Ik las ook een verrassing in op woensdag, de dag dat Mr Zsazsa voortaan altijd thuis is (omdat hij voortaan élk weekend werkt) dus mag hij koken, ah ja.
We gingen op restaurant.
U kan indien geïnteresseerd hier wat foto's zien, want dat is daar elk keer wel de moeite. Ik waarschuw u wel dat de foto's getrokken zijn door Jef, de special effects moet u erbij nemen.
De weekends, die ga ik ook zowat half open laten, meestal gebeuren daar wel dingen in. Als alleenstaande moeder komt ge toffe opportuniteiten tegen, zeker als ge wat zielig kijkt laten de meesten u wel binnen voor een warme maaltijd TIP!

Goed!

Maandag: Hartige taart van rijst en spinazie, boontjes met tomaten en peterselie, brood en een simpel slaatje en dat zag er zo uit. Ik zou het recept vertellen, maar veel vond ik er eigenlijk niet aan, ik ga het zo laten denk ik.
Dinsdag: Orechiette met broccoli en kerstomaatjessaus en pijnboompitten en dat ga ik volgende week toch wel eens maken.
Woensdag: Restaurant werd het.
Donderdag: Spinazieknoedels met taleggio, voor de naam alleen al had ik dat willen maken, ook volgende week dus!
Vrijdag: Pasta en bonensoep en verdorie ik ben gedroogde boontjes vergeten te kopen, dat wordt nipt!
Weekend Op zondag trek ik mijn harembroek aan voor Fiesta Mundial en de dag voordien kan alles nog, ook frieten!

Omdat ik toch al hier ben wou ik u ook nog even meenemen voor een blik in mijn tuin.

Een blikje in de tuin
Whoeha, ik ben toch écht keigrappig hé.

Neen, serieus, nu voor echt.

eten maandag
Dit was mijn eten van de maandag, Nieuw-Zeelandsespinazie en boontjes, toch plezant hé?

Moestuin week 38, september
De rest van de tuin, met achteraan nog wat prei, daarvoor de courgetten die stilaan stoppen met kweken, selder, veel spinazie en her en der een snijbiet.
Daartussen de maïs waar ik niet meer over kan vertellen dan snif.

de maïs
En ik maar wachten en mij verlekkeren op lekkere gegrilde maïs.
Stoeme vogels.

witte bonen
Achter mij van die dikke, witte bonen die hopelijk nog tijd hebben om dik en wit te worden.

de bonen
Opzij van mij boontjes, maar dat kunt ge precies niet echt zien, ge moet mij dan maar geloven.
Rechts van de boontjes weer spinazie met daartussen een jong kardoentje, dat is zoiets gelijk artisjokken en daarachter de ter ziele gegane tomatenplanten.

de savooien
En dan nog, amai zo schoon, ziet nu, mijn eigen savooien!
En sorry, maar daarvoor haal ik wel zo'n lekkere rookworsten voor in huis.