vrijdag 2 september 2011

Zomerkost uit de tuin

vrijdag

Het was zomer vandaag!
Dus werkte ik in/en kookte uit de tuin.
De tuin laat ik u snel nog eens zien, samen met mijn nieuwe inzichten die ik hier en daar opdeed, vandaag het eten, want dat moet u ook, elke dag, liefst met seizoensgroenten, ecologisch gezind gelijk wij allen zijn.

Courgette, peterselie, munt en iets van noten, dat vindt ge in september toch allemaal in de tuin zekerst, een spaghettiboom is meegenomen.

De courgette kook je eerst al dente en mix je dan pestogewijs met parmezaan, look, geroosterde noten, peterselie, munt en lekkere olijfolie terwijl je de pasta kookt in het courgettewater.
Pasta afgieten, courgettepesto bijkruiden met peper en zout, alles mengen en klaar.
Als je er een foto van gaat trekken rooster je nog snel wat pitjes van de pijnboom in de voortuin.

Beetje brood, wat sla, wijn, manger!

Oh ja, alles goed met ons dutske, hij vond het al spijtig dat het morgen geen school is, maar man ... ik voel nog altijd de opluchting die ik gisteren voelde toen ik zijn smile zag.
Abel moet ik trouwens elke keer mee naar huis sleuren én doet geen middagdutjes meer, mwhoeha, wanneer is dat die instapdag na het carnavalverlof?

13 opmerkingen:

  1. Als Jezus verrezen is,maakt hij plaats voor een nieuw dutske.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm... die courgettepestodinges moet ik ook ne keer proberen. Mijn frambozenstruiken geven trouwens weer volop vruchten, voor de tweede keer dit jaar. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat heet: herfstframbozen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. neeje, na enig googlewerk zijn het: tweemaaldragende frambozen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat te zeggen niets is fijner dan eigen tuin en liefst met veel soortne groente en fruit.:))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dubbele frambozen. dat is pure rijkdom!

    en al geen middagdut meer! lastig aspect van een leuke leeftijd, die energie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Herfstframbozen dragen idd twee keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. geweldig hé dat we nog es een beetje zon krijgen... Hier staan de primula's en vergeetmijnieetjes weer in bloei... eh ja...

    Oh en hier een kleine grote *E* die al helemaal staat te springen voor het instapklasje... vorige week op de info-avond heeft madam de boel bijeengekrest omdat ze naar huis moest, ahum... we zullen over 13 jaar nog es klappen zeg ik dan...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik weet weeral waar ik de lading courgetten van vandaag in kan verstoppen. Al eens soep van rode bieten geprobeerd? Met een hoop wortelen erbij echt lekker ;)
    Schone foto van Jef met zijn boekentas, en zijn enthousiasme achteraf al helemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het ziet er allemaal lekker uit zeg! Het mooie weer zorgt gelijk weer voor kookinspiratie!

    Groetjes
    Goitske

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super die courgettenpesto, gaan we zeker eens proberen! Welk ras van frambozen hebben jullie staan; ik heb zomer en herfst-frambozen en bij mij geven die toch maar één keer vruchten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De courgette kook je eerst al dente en mix je dan pestogewijs met parmezaan, look, geroosterde noten, peterselie, munt en lekkere olijfolie terwijl je de pasta kookt in het courgettewater.

    BeantwoordenVerwijderen