vrijdag 2 december 2011

Week 48

Week 48
Week 48, vrijdag in week 48, eigenlijk is alles al gemaakt en gegeten.
Dat van morgen aten we eigenlijk gisteren, gisteren was Jef nl ziek.
Tot een uur of negen ('s morgens), daarna ging de hyperversie loos, zelfs zonder Nurofen want dat schijnt al eens te helpen.
Omdat zieke kindjes beter écht eten eten dan hot-dogs (hij was dan denkelijk toch echt ziek, want dit werkte niet) maakte ik het eten van zaterdag: Groentebulgur en dat klinkt wel Oostblok, maar is het niet.
Ik zag dit in de late uurtjes voorbij komen op Dagelijkse kost en hoorde de magische woorden: "Ik maak dit geregeld thuis" PLING doet mijn hoofd dan, want geregeld impliceert dat het keilekker is, want enkel keilekkere dingen maak je geregeld, toch?
Ik zette het op de planning.
De safraanaioli sprak me niet zo aan, maar daarvoor kwam Jamie Oliver to the resque, in een van zijn boeken maakt hij couscous met houmous, harissayoghurt en opgewaardeerde -laat ik ze voor het gemak- pitabroodjes noemen.
Ge-wel-dige combinatie, effenaf!
Ik vreesde voor een soepgroentensmaak, maar dat was volkomen onterecht.

Al een chanse, want de dag daarvoor en de dag dààrvoor was het nogal aan de flauwe kant, de risotto met bospaddestoelen was niet zo smakelijk gelijk anders. Er was overschot en daarvan maakte ik de dag nadien bladerdeegflapjes, belachelijk natuurlijk, want iets wat dag één flauw is wordt alleen flauwer door het te verpakken in iets wat ook niet bepaald afsmaakt.
Op woensdag aten we frieten, er waren nl. nog een paar bladerdeeggebakjes over.

Vandaag aten we Chinees, moest u ooit geen zin hebben om te koken is er slechts één tip.
Antwoord: "Iets met warmoes" als er gevraagd wordt wat er gekookt gaat worden.
Ik had toch al geen ricotta in huis.

Den dessert, dinsdag
Scoren deed ik op dinsdag wel met dit dessert, bladerdeegflapjes met appels 'geweekt' in mandarijntjessap met kaneel.
Een kwartier in de oven op 200°, poedersuiker er over en klaar.
Het moet niet altijd moeite kosten hé seg.


sintsmurf
Zo en dan ga ik nu slapen want morgenvroeg vroeg dag want het zou wel eens kunnen dat vannacht de Sint (of Grote smurf) passeert.
Slaapwel!

Oh deju, ik ging iets zeggen over de plant op foto één, dat zal voor een andere keer zijn.

12 opmerkingen:

  1. edde die plant gepikt van de een of andere bomma of zo? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joeng! Ofwel hebt gij teveel energie gestoken in uw ziek kind, ofwel ben ik te muug om uw moeilijke teksten vlotjes door te lezen.

    't Zal verzekers ne smurf zijn die langskomt. Sinterklaas trakteert toch op zijn verjaardag?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. la flaca, liefhebber van zsazsa-recepten3.12.11

    als ge iets over uw plant gaat schrijven, voeg dan anders meteen het recept voor die appelflappen toe. un grand merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een witte zwarte piet en blauwe Sint :) hihi Hoop dat er veel cadeautjes uit de schoorsteen vielen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hahaha ! de smurfsint ! zalig !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die plant... staat hier ook te "pronken"
    (die van jullie ziet er alvast beter uit dan de onze)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee, niet anoniem (boodschap hierboven)
    Die plant... staat hier ook te "pronken"
    (die van jullie ziet er alvast beter uit dan de onze)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zag ik daar ook niet rijstgriesmeelpudding? Dat passeert hier soms ook, vermomd als noodontbijt. Met rozijntjes in, mmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. mmm ... de risotto met bospaddestoelen en het dessertje met bladerdeeg lijken en zien er erg lekker uit ...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die plant is natuurlijk een Stevia-plant, duh!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ah wat leuk dat je naar mijn blog verwijst :) het is een succesnummer hier thuis ;)

    BeantwoordenVerwijderen