De eis tot consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief (Dr. K.H.)

<3 Jamie Oliver
Ik was nooit van plan om dit boek te kopen, dat komt door Nigella denk ik, die heeft ook zoiets, Express, koken met citroensap uit plastieken flesjes en van die dingen.
Ik dacht: "Ik heb toch bijna al zijn boeken, ik zal daar wel de volledige versies uit maken, niet die met shortcuts waardoor gerechten moeten inboeten aan smaak", maar toen zag ik zijn programma.
Geweldig hé, zei ik al eens dat ik de grootste fan ben van Jamie Oliver?
Een dik jaar geleden kwam ik hem terug tegen op een of ander kanaal met hetzelfde programma als in mijn postpuberjaren. Man, dat was eigenlijk helemaal niet slecht, zoveel groenten dat hij klaarmaakt, ik was dat niet gewoon, slaatjes met de raarste combinaties -die ineens kristalhelder in de oren klonken- en linzen en knolselder en van die vreemde dingen die mij een Ruslandgevoeld geven (ik vind Rusland niet tof), een revelatie, ik zeg het u.

Door Jamie Oliver en Kalfje Willy eet ik vandaag zoals ik eet. Ik ben eens gaan terugkijken en blijkbaar kreeg Kalfje Willy exact een jaar geleden gratie, dus dat is dan ongeveer een jaar dat wij geen vlees meer eten*, een jaar geleden zat ik nu rologend naar mezelf te kijken, daar op die zetel met de laptop op schoot, de tranen in de ogen en de kip in de oven, van mij kreeg sindsdien elk kalfje gratie, en elke kip ook. Ik wil daar wel eens een boompje over opzetten, maar nu niet, ik wil u niet wegschrikken voor u mijn boek gekocht heeft.
Maar goed, Jamie Oliver dus, merci Engeland om ons Jamie Oliver te geven, echt serieus, ik vind dat een geweldige kerel, de manier waarop hij op een niet belerende manier gezond -ethisch- eten maakt vind ik waarlijk revolutionair, uiteindelijk deed hij dat 15 jaar geleden al, toen nog niemand daar mee bezig was. Dorien at toen nog gewoon "curryworstrollen" onderweg van school naar huis. Voila, ik bedoel maar…

En merci Jamie Oliver om nog eens een mooi kookboek te vullen met geweldige recepten die dan ook nog eens rap klaar zijn, en ik hoor u al aankomen: "Jamor, ge moet uw keuken eens zien tegen dat ge klaar zijt" of "Een half uur, drie kwartier ja, en toen was de pasta al gaar maar moest ik nog aan de saus beginnen" Awel, zever gezever! Wat maakt dat nu uit, het is de intentie die telt, of zoals een goede vriendin pleegt te zeggen: "De eis tot consequentie is de dood van elk goed initiatief?"

Maar om een lang verhaal kort te maken, ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat ik ondanks wat u waarschijnlijk vermoedt (die Zsazsa houdt nu haar klep wel als ze gelijk elke andere vrouw moet werken én eten op tafel krijgen) toch nog gezond probeer te koken en dat 30 minuten en geweldige hulp is.
(Let wel op de probeer!)

Week 4

Ik ga ook maar meteen toegeven dat de spaghetti alla putanesca momenteel mijn favoriet is, de versie met een blikje tonijn.
Ach, de eis tot consequentie is de dood van elk goed initiatief!

Goed, ik heb in mijn kaarten laten kijken, dus moet u nu in ruil uw favoriete Jamie Oliver recept geven, zet er misschien het boek en de paginanr bij, dan moet u geen heel recept gaan overschrijven!


*Geen vlees: ik verduidelijk: Ik maak geen vlees meer klaar maar af en toe beland er nog salami tussen de boterham of kippenbouillon in de soep, restafvalproducten noem ik dat om mezelf goed te praten. Of "De eis tot consequentie is de dood van elk goed initiatief?" zoals een wijze vriendin pleegt te zeggen!