vrijdag 27 april 2012

Week 17

Week 17
Week 17, die al meteen begon in een restaurantje.
Er zijn ergere dingen.
Meedoen aan de opnames van de lachband van De Kampioenen oa. Daar leek het soms wel op in De Stadsschowburg waar Brigitte Kaandorp (niet Brizjiet KRaandorp zoals ik altijd zei) op het podium stond.
Gelukkig is Briegiette écht grappig en kon ik mij er meer of minder over zetten dat bepaalde mensen gewoon rap lachen. Dat het dan meestal die mensen zijn die eerder die avond zwaar geïrriteerd achterom kijken omdat ge per ongeluk met uwe jas tegen hun achterhoofd stoot, neem ik er dan zelfs nog bij.
Geen wonder dat ik cabaret, film en andere massaspectakels liever uit de zetel bekijk.

De rest van de week wordt er vrijwel dagelijks gekookt, er meteen weer keihard invliegen zou overdreven zijn. Vandaag bv ging ik bewust voor tapa's en andere hapjes uit het koelvak van de winkel om met een fles wijn en wat buren te genieten van het begin van weekend. 4 dagen deze week!
Morgen maak ik gnocci met de saus van deze preitaart en erbij gegrild witloof met balsamicodressing. Witloof in de helft snijden, knal in de grilpan en serveren met een vinaigrette van olie, balsamico, peper, zout, knoflook en rozemarijn. Iets van Jamie Oliver.
De coleslaw van dinsdag ook.
Verder die dag deed ik het niet met knolselder maar met gegrilde bloemkool, dat valt meer in de smaak bij de kinders. Kinderen, dat is compromissen sluiten hé.

Pompoenlasagne
De pompoenlasagne is voor zondag, herfst in de lente, gewoon omdat ik er goesting in heb.

6 opmerkingen:

 1. Ha! 't Ziet er weer fantastisch uit. En dat voor een wannabe-huisvrouw-turned-businesswoman. Soit. Twee dingen in uw menu doen me denken aan vragen die ik al lang eens aan iemand wou stellen... Hier, in ons gezin, worden groensels niet met kilo's maar per ton verorberd, en cole slaw is werkelijk de max maar zoveel werk als je alles met de hand doet, gelijk ik. Daarbij werk ik gemiddeld een 10-12tal uur per dag dus nog 2 uur groenten snijden daarbij is er soms teveel aan. Googlen op mandoline geeft veeeeel resultaten. What is the best? En 2) hoe doe je dat restjes saus verwerken als gnocchi, lijkt me fantastisch immers! veel dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb daarvoor een keukenrobot, op 2 minuten heb je gesneden groenten.
   Anders heb ik ook vaak de moed niet. ;)

   Verwijderen
 2. en ook omdat het al zo lang herfstweer is wellicht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeg dat wel herfstweer en ik die vandaag getuige ben van mijn nichtje die trouwt, tzal frisjes zijn met blote benen en open schoentjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat je maandag een lunchbox opgegeten had. Of toch de inhoud ervan. Toch goed dat ik eens doorgeklikt heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom tegenwoordig overal pompoenrecepten tegen. Helaas zit er geen pompoen meer in mijn diepvriezer.

  BeantwoordenVerwijderen