Het ontbijt bijvoorbeeld

banaanpancakes
Soms beeld ik me wel eens in hoe dat hier later gaat zijn. Wanneer al die jongens groot zijn en met de fiets naar school rijden bijvoorbeeld. En dan 's avonds een voor een weer binnendruppelen. In theorie zou de oudste dan al ergens werken, maar aan zijn tempo gaan we daar nu even niet van uit.
Ik ben dan in de tuin aan het werken in een bloemenkleed en kom lachend met een boeket zelfgeplukte bloemen afgelopen naar mijn grote jongens (de grootste is nu al 1,95 dus dat komt in orde). Ik zet een pot thee (ze prefereren thee boven cola uiteraard) en zij zetten hun boekentassen meteen op de daarvoor voorziene plaats.
We zetten ons samen op het terras en babbelen gezellig over wat er die dag allemaal gebeurd is.

Nadien begin ik aan het avondeten (drie gangen) terwijl de jongens fluks hun huiswerk maken. "Mamaatje, zal ik straks het gras maaien?" vraagt er eentje. Ik knik hem glimlachend toe, schenk mezelf en Mr. Zsazsa (hij mag ook delen in het gezinsgeluk natuurlijk) die net de oprit oprijd een aperitiefje in en begin de tafel te dekken.

De ochtenden verlopen soortgelijk, ik sta aan het fornuis in mijn peignoir (moet ik nog gaan kopen) het ontbijt te maken en de jongens zitten frisgewassen aan tafel een glas sap te drinken dat "papa" net heeft geperst.

Het ontbijt is al in orde, al de rest volgt wel, alles komt immers altijd goed.

Nodig:
-2 eitjes
-2 bananen, van die rijpe die anders op de compost zouden belanden
-100 gram bloem
-1/2 koffielepel bakpoeder
-1 el olie
-1 dl melk
-1 vanillestokje voor de strevers

-Klop de eitjes los en meng er de geplette bananen onder.
-Daarna volgt bloem, bakpoeder, olie en melk, meng alles goed en begin dan te bakken.
Ik bak per keer 3 pannenkoekjes zodat geen enkele zoon hoeft te wachten.

Tussen 8 's morgens en 4 's avonds zit ik in de zon/voor de open haard een boek te lezen terwijl de poetsvrouw mijn huis op orde brengt, de boog kan immers niet altijd gespannen staan.