donderdag 28 maart 2013

Vers van de pers

boek

'Het is zo interessant!' zei Kelly. 'Duurzaam leven is tof en eenvoudig, en je haalt daar zoveel voldoening uit. En het is ook in om stil te staan en na te denken...'

Meneer Janssens zuchtte. Transitie, het zei hem echt niet veel. Letterlijk zelfs: wát betekent dat eigenlijk? Maar dat zou hij nu eens niet aan Kelly vragen, ah nee. Hij wist al hoe ze zou reageren. 'Alleeee schat, wéét jij dat niet? Sta jij dan niet stil bij alles wat er mis gaat? Geloof en hoor jij alleen de gangbare stemmen? Kijk jij nooit eens verder?'

Daar had hij hoegenaamd geen boodschap aan. Hij zou het zelf wel uitzoeken en haar versteld laten staan, zodat ze hem zou respecteren en naar hem zou opkijken, zo lichtjes bewonderend.
Vanavond ging hij naar een vergadering van Mannen in Transitie, een event voor zowel nieuwkomers die nu pas hun eerste stapjes in de transitiewereld zetten, tot al meer geïnformeerde heren. Eerlijk? Hij keek er naar uit.

De schok in de parochiezaal die avond, toen hij zijn gekregen programmafoldertje las, was dan ook groot. "Transitie is de overgang van de ene sekse naar de andere. Dat kan door middel van hormonen en via een geslachtsveranderende operatie. Er zijn meerdere redenen waarom mensen in transitie willen gaan."

Voorzichtig sloop hij weer naar buiten en nam de trein naar Gent, want daar was ook iets over transitie te doen.


vooruit

Meer Kelly en Meneer Janssens vindt u in het boek!
Maar eigenlijk had u er gisteren gewoon moeten bijzijn.
Als dat al niet was, want mensenlief, zoveel volk, fantastisch!

Oh, en ivm met mijn belofte, de teller staat op 1458.
Dat kan beter, niet waar!

7 opmerkingen:

 1. Ik vond het heel plezant, en interessant. Leuk idee om mensen uit de praktijk uit te nodigen om een paar minuten uitleg te geven! Straks eens kijken of het boek even goed is, zie!
  En is er nu een website van het boek, zoals je gisteren zei? Of een andere plek waar ik de mensen kan terugvinden die gisteren gesproken hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hij was inderdaad nog warm als ik hem vanmiddag haalde, ondertussen is ie half uit, en ik ben onder de indruk.... ik maak alvast een analyse want ik heb nog een paar serieuze obstakels te overwinnen op transitiegebied!!! De première gisteren moest ik jammer genoeg missen, tof te lezen dat er zo veel volk jullie en jullie initiatieven een warm hart toedraagt! Pet af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb afgelopen woensdag het boek ontvangen in nederland en ik vind het een tof boek ik heb het bijna uit nu maar moet hem delen met mijn man.
  Ik vind dat jullie stof tot nadenken hebben gegeven.
  Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dus onder die 2 rokjes op de cover hangt eigenlijk een klokkenspel? Of versta ik je nu verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vrijdag avond besteld nij B.Ol zaterdag gekregen,. en niet gestopt met lezen
  WAT EEN MOOI BOEK!!!
  Ook leuk om te lezen, ik ga zeker heel veel er uit proberen. Ben zelf met een moestuin bezig en heb al veel leuke dingen ontdekt die ik ga doen. De boodschappentas ga ik van de week trouwens ook maken. T shirt ligt al klaar.
  Groetjes. Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Word helemaal vrolijk van jullie boek!

  BeantwoordenVerwijderen