Wat zoveel wil zeggen als 'ei in een potteke', in dit geval een stuk oud stokbrood.
Omdat het smal stokbrood is werden het smalle eitjes, witte van de Cochins en groene van de Araucana's.
Van groene eieren wordt al eens gezegd dat ze minder cholesterol bevatten, dat klopt alleen maar omdat groene eitjes wat zijn kleiner zijn. Om dezelfde reden bevat een bitterbal minder cholesterol dan een vleeskroket.
Maar bon, weer over naar het ontbijt.
Normaal gebruik je voor oeuf en cocotte speciale potjes, ramequins genaamd, omdat ik niet aan speciale pottekes aan 15 euro per stuk doe gebruik ik oud stokbrood.
Moet je meteen ook geen broodrooster kopen.
Buiten het ei (dat je er het makkelijkst in krijgt gemikt met behulp van een melkkannetje) doe je er op zijn simpelst wat zout bij. Wil je meer dan zou je er geiten- of andere kaas, room, tomaatjes, kruiden, … kunnen bijdoen. Uiteraard vind je op pinterest hopen inspiratie.
Verwarm de oven voor op 180°, zet de stokbroodpotjes in een muffinvorm in de oven en na tien minuten tot een kwartiertje is het gepiept.
Smakelijk!
Oeuf en cocotte
Labels: Koken, koken uit de tuin, Ontbijt