Dresscode voor zwangere moestuiniers

moestuinmode Toch niet te geloven hoe hard dat verdikt, het internet.
Maar bon, het is zoals het is en daar is niks aan te doen.
Ik heb echt ben ik dus nog altijd keislank, met een buikje dan, dat weer wel, want ah ja, ik ben zwanger, voor het geval u daarvan nog niet op de hoogte was. Al 26 weken lang. Ongelofelijk, ik kan het soms toch nog efkes niet geloven. Allee seg, nog een boeleke.

Maar goed, genoeg meligheid, er moet nog wel gewerkt worden natuurlijk, en dat gaat wonderlijk goed met zo'n baby in de buik. Alles hangt natuurlijk af van de kleding, dat ziet ge zo! Laat ik u eens wat tips geven. Er moeten hier toch nog zwangeren zijn?

moestuinmode
T-shirt en rok: Allereerst: I *hartje* tricot.
Terwijl ik dit schrijf zit ik frietjes te eten. (Ziet ge wel dat internet verdikt.) Achter mijn bureau. In kleermakerszit. Onmogelijk zonder tricot!
De outfit op de foto is dan ook zowat mijn vaste tenue, soms is de rok korter of langer, soms staan er mouwen aan het t-shirt, maar altijd is het tricot, ik heb zo'n vermoeden dat ik moeilijk afscheid ga kunnen nemen van mijn rekkend tenueke.

Zonnehoed: Vast onderdeel van de zomeroutfit, de zon moet maar een beetje van zichzelf geven of ik sta al te fronsen, keislecht voor de rimpels natuurlijk. Een zonnebril zou een oplossing zijn, maar een hoed geeft meteen een heel gezicht schaduw. En net dat is voor een zwangere vrouw gelijk ik perfect, want net zo min als rimpels wil ik een zwangerschapsmasker en laat ik daar nu toevallig heel gevoelig voor zijn. Bij de twee vorige zwangerschappen moest ik altijd mijn bovenlip insmeren of ik had meteen een snor. Deze keer is die zone minder gevoelig precies, maar ik wil het lot toch niet tarten. Zo'n zonnehoed staat trouwens ook gewoon heel erg sjiek, zeker in combinatie met de rest van de outfit.
En moest de zon zo hard schijnen dat een zonnebril ook nog van doen zou zijn, dan is het denkelijk te warm om in de tuin te werken.

BH: Ge zoudt het zo precies niet zeggen, maar ik heb voor de moment echt zooo'n tieten. Had ik dat geweten als zestienjarige ik zou nogal content geweest zijn.
Maar nu heb ik eens een Boezem, gaat de 90-60-90 voor de rest niet op, ge zult het altijd zien…
Niet zo simpel trouwens om een hele zwangerschap en borstvoedingsperiode lang steeds over passende bh's te beschikken, of toch niet als je niet elke twee maand naar de winkel wil lopen. Gelukkig zijn er dan ex-zwangere vriendinnen die zakken vol zwangerschapskledij langsbrengen. Dit exemplaar werd bijvoorbeeld nog gedragen door de alleraardigste Juffrouw Sanseveria. Haleluja! Help een vriendin, share je BH's!

Handschoenen: In andere maanden vooral om netel- en distelgeprik te vermijden, nu ook om niet in contact te geraken met eventuele kattenuitwerpselen die voor een toxoplasmosebesmetting zouden kunnen zorgen. Niet dat ik paniekerig ben aangelegd, maar ik maak het toch maar liever niet mee.

Botten: Ik tuinier bij voorkeur op sletsen, maar als het te koud of te nat is doe ik mijn botten aan. Sletsen dus, geen Birkenstocks, want als ge over deze laatste per ongeluk een halve gieter water kapt dan hebt ge het allerwalgelijkste gevoel van heel de wereld aan uw tenen.

En die onderbroek, daar heb ik het later nog eens over, dat is weer een ander verhaal.
Maar misschien hebben jullie nog kledingtips voor de zwangere medemens in de tuin en daarbuiten?