vrijdag 10 oktober 2014

De hurker en haar hond

de hurker en de hond Niks speciaals hier, ik ben nog altijd zwanger en we hebben nog steeds een puppy.
Dat laatste is misschien toch wel een beetje speciaal, want tussen deze zin en de vorige ben ik voor de 18de keer vandaag moeten rechtstaan om in te grijpen.
Deze keer was Nelson dear het crème-glace-bakske met water aan het omkappen.
In de keuken.
In een doos crème-glace kan 2 liter water.
Maar het had ook iets anders kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld voor de 25ste keer vandaag het schapenpelske -dat ondertussen verschillende kale plekken vertoont- weer op de zetel leggen, een niet nader genoemde hond van de vensterbank pakken, een stoel terug op zijn plaats zetten nadat hij door heel het huis is getrokken aan het kussen, een onderbroek die zo net nog op het wasrekje hing afpakken en dus waarschijnlijk ook het desbetreffende wasrekje weer rechtzetten en voor de (als ik chanse heb) tweede keer de was ophangen, onderweg daar naartoe moeten uitwijken voor een omgekapte bloempot, drie borstels en een hondenmand die bij een vorige inspectieronde nog keurig op hun plaats stonden of de allerfavoriet, onder luid gebrul een plassende hond naar buiten jagen. Dat plassen is dan niet omdat ik vergeet geregeld naar buiten te gaan voor een enthousiast bejubeld plasje, neen, dat is een van de 'tussendoorplasjes'.

En tegen dan is het ongeveer middag.
En dan hebben we al gewandeld.
Over dat wandelen trouwens, wie heeft er ooit beslist dat een puppy maar vijf minuten per maand dat hij oud is mag wandelen?
3 maand x 5 munuten = 15 minuten wandelen
Daar wordt deze puppy niet bepaald moe van, mensen.

Het lijkt wel alsof deze hond mij voortdurend de boodschap wil geven: Nelson verveelt zich, DOE ER IETS AAN VROUW!

de hurker en de hond Ziet ge het, hoe hij kijkt?

de hurker en de hond Oh en als we gaan wandelen moet hij trouwens altijd aan de leiband.
Doe ik het niet duikt hij gelijk de kant in om daar de eerste de beste drol op te vreten.
Of dat nu van een andere hond of een koe is.

de hurker en de hond En zo kan ik nog wel een eindje doorgaan.jefNadat Mr Zsazsa steeds bleef scherpstellen op de kolen in plaats van op mij zag ik mij genoodzaakt een andere fotograaf in dienst te nemen.

32 opmerkingen:

 1. Anoniem10.10.14

  die 5 minuten regel mag je wel meerdere keren per dag toepassen, dus 4x 15 minuten wandelen mag zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi grappig , na zo'n hond zul jij met een extra kindje opvoeden geen moeite hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al een sjanse dat ge nen Mr Zsazsa jr hebt. Hij doet dat precies lang niet slecht...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem10.10.14

  Goed gedaan van Jefke!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. volgens mij moet je eens contact opnemen met Philip Livinusbos (https://www.facebook.com/philip.livinusbos?fref=ts). Die hebben ook jachthonden en die van u heeft daar wel wat van weg, en die kunt ge echt heel goed africhten en die hebben idd heel veel beloop nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.livinusbos.be/ dit is mss beter :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. moh, wandelt gewoon met uw hond tot dat ge ziet dat die moe wordt.
  Denkt ge dat ze int wild ook timen hoelang ze mogen spelen?
  Gewoon boerenverstand gebruiken.

  Ik heb onze pup destijds nog naar huis moeten dragen, en Gust is bijna 14 jaar oud geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lol en die nieuwe fotograaf doet zijn werk goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. weet je wat nog beter is... voor elk kind een hond nemen! Oh, dat was zo'n strak plan van ons vorig jaar ;-) Enfin, ondertussen zijn ze puppy-af en bijten zo nog enkel stuk wat we laten slingeren. Moeten we ook niet doen natuurlijk. Oh, en die deur stukkrabben.... tja, dat is een detail. Maar ze gaan wél flink in de bench 's avonds. Dat wel. Gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, heel herkenbaar! Maar het komt goed hoor! Nog eventjes volhouden....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Uw licht eens opsteken bij Beestig Lief? (beestiglief.be) Kwestie van uw hond een beetje te begrijpen voor de baby eraan komt, want dan moogt ge opnieuw beginnen met de baby.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier ook twee puppy's in huis. Dat zijn toch echt kinderen, he. Om 6 uur 's morgens staan die aan ons bed, ze doen een plasje in de gang zodra je thuis komt van het wandelingetje en lopen het hele huis door met kousen en washandjes in hun muil.
  Hoewel, die gelijkenis met kinderen hield eigenlijk na het eerste voorbeeld al op ...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb eigenlijk wel leedvermaak! Jeej, ik ben niet alleen!

  http://ruimtevisser.blogspot.be/2013/07/over-die-keer-dat-we-het-ons-weer.html
  http://ruimtevisser.blogspot.be/2013/09/wat-als-een-puppy-ook-voordelen-had.html

  BeantwoordenVerwijderen
 14. succes, als je denkt een epagneul ooit moegewandeld te krijgen. ;). Onze vorige epagneul ging met gemak 40 km mee stappen en keek als ze terug thuis kwam steevast in de richting van haar dagelijks blokje om. Een tip, als je de tijd hebt, schrijf een dagboek van je pup. Noteer al die kleine dingetjes, ook al is het de miljoenste verscheurde toiletrol, als ze zes jaar oud zijn, en eindelijk een beetje beginnen kalmeren, ga je er nog heel hartelijk om lachen. Epagneuls, ze zijn vermoeiend, maar wat krijg je er oneindig veel liefde van terug. Enneuh... het is een pup. Daar heb je niet meteen een hondentherapeut voor nodig hoor ;). Alleen heel veel geduld.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh ik was de puppytijd alweer helemaal vergeten :)
  Knettergek wordt je daarvan, maar ze zijn het zoooooo ongelooflijk waard (ook nadat er net die ochtend gekochte schoenen, diezelfde middag nog werden opgegeten...)
  Ooit zal hij het leren & tot dan, veel succes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beschouw de puppy maar als perfecte voorbereiding tegen dat uw boeleke gaat beginnen rondkruipen ;-)....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hem mentaal moe maken! En die 5-minuten regel niet te strikt nemen, beter dat hij wat meer wandelt dan dat hij gefrustreerd den duivel uithangt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ook wij zijn bezig met een pup op te voeden, idd rondslingerende sokken en schoenen zijn niet veilig. Snoeren worden gelukkig al iets minder interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ooh merci, het sterkt me in mijn 'neen', hier geldt al even een 'animal stop' maar als er katten in je tuin komen jongen en er in de manege net een nest van 5 - om op te eten schattige - puppy's geboren worden en je 4 kinderogen hebt die je smekend aankijken alhoewel je een hond hebt (die weliswaar aan zijn laatste dagen zit gezien zijn leeftijd) en twee katten (die kittens hebben we geplaatst, maar die moeder kan je dan toch ook niet aan haar lot overlaten?) en het strak plan is om permacultuurgewijs kippen, loopeenden en misschien (terug) 2 varkens aan te schaffen, dan wankelt die 'neen' al wel eens. Maar NEEN geen hond meer, ik wil nooit meer door die puppyfase en op vakantie of snel op WE gaan wordt zo ingewikkeld. Elke woensdag gaan we naar de manège: ik zal denken aan je was, je keuken, de opgegeten drollen en NEEN zeggen ;-) Genieten jullie maar van je hond (want het is ook wel leuk en keischattig en zo een dikke vriend voor de kinderen) maar hier dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oja, het komt allemaal terug. Ik was ook zwanger met een puppy. En toen brak die puppy ook nog een poot en moest er een plastic zak om het gips gesjord worden iedere keer als we naar buiten moesten voor een plasje. Manmanman.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem10.10.14

  Klinkt als een goede voorbereiding op een baby. Weet je weer even wat het is om geen minuut gerust te zijn. *zucht* (schrijft een mama van een éénjarige)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel herkenbaar allemaal! Ik heb sinds een maand een geadopteerd hondje van tien maanden en alles wat jij beschrijft gebeurd hier ook. Vermoeiend, maar gelukkig krijg je er veel voor terug. Het is trouwens een prachtig hondje, jouw Nelson!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier hebben we ook een epagneul in huis en de enige manier om hem moe te krijgen is er oefeningen mee doen. Fysiek zijn ze bijna niet uit te putten maar mentaal lukt dat wel. De twee favorieten hier zijn koekjes in huis verstoppen en hem dan laten zoeken, en balletjes apporteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem12.10.14

  Ik heb me laten vertellen dat een hond die drollen eet, iets van vitamines in zijn voeding mist (en dat probeert te compenseren) en dat je dat kunt oplossen door de voeding aan te passen. Voor wat het waard is....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik denk dat het afhangt van de pup zelf. De ene heeft een langer uithoudingsvermogen dan de ander.
  Ik ben blij dat wij (al een hele tijd uit die pup-fase zijn), wat die allemaal uitgestoken heeft!! Een baby daarentegen is een makkie ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En waarom zegt niemand hoe mooi jij eruit ziet?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh dat is ook wel een uitdaging, zwanger en een pup. Ik was niet eens zwanger maar ik doe de volgende keer wel een volwassen hond. We hebben er nog 3 dus het is nog niet aan de orde.
  Onze Akkie heeft eens de laarzen van Wehkamp aangevroten, terwijl ze nog niet eens waren betaald, laat staan gedragen...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Anoniem23.10.14

  Die 5-minuten regel is onzin. Gewoon een beetje gezond verstand gebruiken. Natuurlijk moet je met een pup geen uren en uren gaan wandelen, maar zo teer is hun beendergestel nu ook weer niet ;) Gewoon zorgen voor voldoende rust (desnoods verplichte rust), en kijken naar de noden van je hond.

  BeantwoordenVerwijderen