Zachte wafels

eitjes Een paar weken geleden zette ik het poortje van de kippenren open zodat de kippen in de tuin konden rondscharrelen.
Ze liepen met zijn zevenen recht de veranda in.
Moesten ze nu niet elke drie seconden iets laten vallen dan zouden ze gerust af en toe op bezoek mogen komen, maar met de huidige stand van zaken is het helaas een njet.
De deur van de veranda ging dicht, hoe gezellig kippen op visite ook zijn.
Moest er iemand ooit geïnspireerd raken door Joey. Niet doen.

De kippen scharrelen (en k*kken) nu rond aan de achterdeur, ze nemen een stofbad waar ik de katten hun gevoeg al eens zien doen heb, pikken katteneten en als ze toch in de moestuin komen dan zitten ze aan de bladkool.
Tot zover het romantische beeld van rondscharrelende kippen.
Vorige week zag ik Harry de haan in één beweging een dode muis naar binnen slokken, dat was dan weer wel cool.

Raf, onze andere haan is helaas schielijk komen te overlijden door toedoen van de buizerd, nog maar eens. Van deze post blijft er ondertussen geen enkele kip meer over. Drie buizerdslachtoffers en toen een varken zich een nacht op de mooie Mathilde te slapen legde, was het er ook mee gedaan.

De kippentoom bestaat voor het moment uit de Araucana's Peche en Pistasche die groene eieren leggen (onze meest betrouwbare legsters), Arlette de Welsummer die bruine eieren legt, Angele de Marans die donkerbruine eieren legt en twee genetisch gemodificeerde legkippen, Renkip en Ninjakip die lichte eieren leggen.
Alle Cochinkrielen werden buizerdeten.
Zeg mij na: Ik zal geen krielkippen kopen als er een buizerd in de buurt woont.

Maar, er is ook goed nieuws, net zo plots als de kippen stopten met leggen begonnen ze er weer aan.
En zo zitten we terug op een ritme van vier eieren per dag.

Tijd om te bakken!


zachte wafels Ik was al lang op zoek naar een recept voor zachte wafels, ik testte wat recepten, paste hier en daar iets aan en kwam uit bij dit recept.
U moet het zeker eens proberen!

zachte wafels Nodig:
-250 gram zachte boter, dat is een klein pakje
-250 gram suiker, dat is evenveel als 0,25 liter
-4 eitjes
-1 kopje melk, dat is 0,15 liter
-400 gram bloem, dat is 0,6 liter
-bijna een zakje bakpoeder (of gebruik zelfrijzende bloem)
-de zaadjes van een vanillestokje
-snufje zout

-Leg een tijdje voor je begint het pakje boter al uit de koelkast zodat het zacht kan worden.
-Meng de suiker met de boter en voeg dan de eitjes en al de rest toe.
-Laat het beslag even opstijven in de koelkast, dit maakt het sevens makkelijker om porties te scheppen.
-Bak de wafels zo'n anderhalve minuut.
-Bewaar de wafels in een goed afgesloten doos zodat ze zacht blijven.



wafels