Een paar weken geleden kreeg ik dit boek en na een eerste glimp wist ik dat het een schot in de roos was.
Ik installeerde mij naast Toni op een dekentje, nam pen en papier voor een nieuw weekmenu en begon te bladeren.
Bij elk gerecht dat ik wou maken kleefde ik een post-it notebriefje.
's Avonds was ik nog bezig.
De volgende week ging te kort zijn om alles klaar te maken.
En dan had ik alleen nog maar de gerechten in de categorie: 'voedzame salades', 'makkelijke lunches' en luie etentjes' en 'voedzame maaltijden en eten voor een grote groep' bekeken. Ontbijt, soep, groenten, nagerecht, brood, drankjes en jam en ander nuttigs moest ik nog bezien.
Alleen bij Veg! had ik een soortgelijke enthousiaste ervaring.
Naast zo'n 200 recepten zijn er nog de extra pagina's waar er een hoop informatie wordt verzameld.
Fijn boek! Volledig vegetarisch ook.
Een boek dat in het rijtje past van de powerfoodrage, maar dan zonder het noorden te verliezen.
Fijn boek, ik zei het al.
De afgelopen weken kwamen deze gerechten op tafel:
-aardappelkoekjes met een snelle komkommerpickle
-soep van witte bonen, bladgroenten en olijfolie (al twee keer)
-groene quinoa met kruiden
-pompoen met granaatappel en za'tar
-tomatencassoulet met kokoes (zie foto onderaan)
-röstipastei met paddestoelen en pastinaak
-zoete, kleverige tomaten-uienschotel (foto)
-eenpans-biriyani met paddestoelen en laurier
-zwarte dal
-macaroni met groenten
en straks staat er de pastei met linzen op het programma
De zoete, kleverige tomaten-uienschotel is voorlopig mijn persoonlijke favoriet, hij staat voor alles waarom ik dit boek zo leuk vind: simpel, weinig afwas, snel klaar te maken en amper boodschappen nodig. En de overschot is een geweldige lunch voor de dag nadien. In de zomer tover ik dit gerecht knal op tafel, zonder naar de winkel te moeten. *hartje*
Zou je graag wat gezonder willen eten, maar heb je schrik dat de fun er dan wel af is, of wil je wat vaker vegetarisch eten maar heb je geen zin in vleesvervangers, koop dan dit boek!
Een nieuwe kijk op eten
Anna Jones
Fontaine uitgevers
352 pagina's
29,95 euro
De menschen van Booksetcetera doen een specialleke, op hun site kan je met de voordeelcode ‘MmeZsaZsa’ het boek zonder verzendkosten bestellen.
Een nieuwe kijk op eten - Anna Jones
Labels: Lees meer boek