Aardbeien, rabarber en kruisbessen.
Zoet en zuur, perfect voor een crumble dacht ik zo en plukte een vergiet vol.
Op een half uur had ik uit het niets een dessert bij elkaar, how I love de moestuin seg!
Het dessert ging mee naar Tante Hilde bij wie ik mezelf een paar uur daarvoor had uitgenodigd. Nog lauw aten we het met ons getweenent bijna volledig op. Nice!
Het was niet het enige zoets dat die dag uit de oven kwam, eerder al kwam dit bijeengeraapt vieruurtje tevoorschijn. Een samenraapsel van een oud stokbrood en aardbeien, denk daar melk, suiker en eitjes bij en je kan zo raden dat het in de smaak viel. Heerlijk vind ik dat als je van iets wat je normaal zou weggooien toch nog iets lekkers kan maken.
Zomerfruitcrumble
een mengeling van aardbeien, bessen en rabarber,
twee flinke handen vol
125 gram echte boter
175 gram bloem
1 opgehoopte tl bakpoeder
75 gram suiker
desgewenst puddingpoeder
Maak het crumbledeeg door met je handen de bloem door de boter te wrijven, maak het niet te fijn, schep de suiker door het mengsel en zet in de koelkast. Heb je een keukenrobot dan laat je hem het werk doen.
Verwarm de oven voor op 200°.
Was het fruit, snij de aardbeien doormidden en de rabarber in plakjes en leg het in een ovenschaal.
Heb je meer zure vruchten dan zoete kan je er wat suiker over strooien.
Ik strooi al eens wat puddingpoeder over het fruit, zodat het sap indikt.
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het over het fruit, zet 35 minuten in de oven.
Stokbroodpudding
250-300 gram brood
een halve liter melk
100 gram suiker
3 eitjes
flinke handvol aardbeien, doormidden gesneden
Verwarm de oven voor op 175°.
Klop de eitjes los in een kom en roer er dan de melk en suiker door.
Breek het brood boven de kom en meng het met je handen zodat alle melk opgezogen wordt en er geen droge stukken meer zijn.
Leg een vel bakpapier in een ovenschaal of ga met boter en bloem in de weer.
Stort alles in de vorm en verdeel er dan de gehalveerde aardbeien over.
Strooi wat extra suiker over het geheel.
Zet zo'n uur in de oven.
Overdaad in de fruitgaard
Labels: Koken, koken uit de tuin, Nagerecht