Over onze studiereis naar Luik

#VSCOcam Met een baby die het nog steeds haat om in de auto te zitten (we durven echt niet op reis gaan dit jaar) doen we alleen nog uitstapjes op minder dan een uur rijden.
Luik dus!
Nog eens Luik, want we passeren hier geregeld.
Al was het maar om hier ontbijten, zo gezellig!
Québec Café, een stukske Canada in België.

#VSCOcam Terwijl we genieten van ons Copieus Canadees ontbijt begint het te regenen, changement des plans, geen wandeling, maar op zoek naar iets drogers.
Een aquarium bijvoorbeeld!
Deze bestemming wordt een aantal keer aanbevolen wanneer ik naar tips hengel op Facebook, ik merk wat gegniffel op, maar dat negeren we.
En kijk eens, onderwaterwormen, alsof dat niet de moeite waard is!

luik En ziet, haaien!
In Luik!
Ik maak de kinderen wijs dat het geen echte haaien zijn, maar haaien op afstandsbediening, haha, wat een grappige moeder ben ik toch!

#VSCOcam Het aquarium heeft ook een droog gedeelte, op een bovenverdieping staan er in een jaren 80-setting een hoop opgezette dieren en skeletten bij elkaar.
Waar je gewoon kan doorwandelen.
<3 La Wallonie!

#VSCOcam Door de taalgrens die Vlaanderen al een eeuwigheid van Wallonië scheidt zijn de tijgers er doorheen de evolutie anders gaan uitzien in beide landsdelen.

#VSCOcam Om nog maar te zwijgen van de jachtluipaarden.

#VSCOcam Omdat we nu toch al in de studiereissfeer zitten stoppen we ook even in het plaatselijke stationnetje. We verheugden ons -de hoogstaande architectuur indachtig- op een hoogstaande meeneemkoffie, maar we moeten het doen met een Waals alternatief.
Koffie is koffie en we zijn geen klagers.

#VSCOcam We zetten onze tocht verder richting Voeren. Onderweg passeren we in het kader van de studiereis ook even aan het fort van Aubin-Neufchâteau.

#VSCOcam En wat verder stoppen we voor de les Faciliteitengemeentes, een uitvinding waar eigenlijk niemand- buiten drie Walen en vier Vlamingen, elk met een spuitbus- van wakker ligt.

upload We sluiten af in Teuven, een alleraardigst dorpje in de Voerstreek waar het prachtig wandelen is. Spijtig genoeg regent het nog altijd.
We slaan de wandeling over en gaan meteen aan tafel.
Ik doe een poging om de drie kinderen samen op één foto te krijgen.

Na de maaltijd rijden we voldaan terug naar huis, door een gehucht dat misschien wel eens De Plank zou kunnen heten.