Kampvuur met broodjes

Aan het eind van de zomervakantie bouwden we nog snel een vuurplek. Aaahh, spijtig, zult ge zeggen, zonde van heel die zomervakantie zonder vuurplek. Maar neen, toch niet want in de zomervakantie wordt het gewoon niet donker precies, dat blijft maar licht. En warm, dat ook. En een kampvuur wanneer het nog warm en licht is, dat is belachelijk.
Dus aan het eind van de zomervakantie bouwden wij een vuurplek en dat was prima op tijd.

Voila sé, hier was het 25 augustus, donker en al ewa friskes.

Dinsdag 8 september, het wordt nu al zo snel fris en donker dat er ook door de week nog snel een kampvuur kan gemaakt worden, en daarna is er zelfs nog tijd om in bad te gaan. Ofwel waren ze er gewoon veel vroeger aan begonnen, dat kan ook.

Maar dinsdag 8 september was ook twee dagen na de verjaardag van Abel. Al twee dagen na de verjaardag en nog altijd geen verjaardagsfeestje in het vooruitzicht.
Keizielig zult ge wel zeggen, maar jullie moeten misschien even weten dat ik alleen feestjes doe op zonnige dagen. Meer dan drie kinderen in één klein huis -> koppijn.
Ik vind dat ouders daar ook iets in te zeggen hebben.
Maar wat zagen wij dinsdag 8 september op tv?
Goed weer in het verschiet!
Dus snel wat ouders een uitnodiging gemaild, klaar!
Ready to party!

En wat eten kinderen op verjaardagsfeestjes?
Hot-dogs!

En wat doen overenthousiaste moeders?
Zelf sandwiches bakken!

Gewoon à la minute terwijl de worstjes al boven het vuur hangen.


Want natuurlijk lagen er in de keuken al een tijdje mini-sandwiches te rijzen. Die stond ik namelijk op te bollen terwijl er buiten (under supervision of an adult) een vuur werd aangemaakt.
It’s all about planning namelijk, broodjes bakken.

Een beetje plannen, maar dan heb je ook wat!
Een warme sandwich, weet gij wel hoe lekker dat dat is?
Wel, tijd om het te ontdekken!

Dit recept haalde ik jaren geleden bij Justina Maria Louisa die het op haar beurt bij Katie vond, die de broodjes altijd bakte tegen dat haar dochter terug thuiskwam van de scouts.
Ow ow, zo'n lekker warm broodje met boter als je er net een fietstocht in de koude hebt opzitten, hemels!

Nodig voor 30 kleine sandwiches:
- 750 gram bloem
- 400 ml melk
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 10 gram zout
- 2 zakjes gedroogde gist
- 1 ei

Extra
- 1 geklutst ei om de sandwiches in te strijken

-Kneed alle ingrediënten (met de hand of in de keukenrobot) in tien minuten tot een zachte, glanzende deegbal.
-Laat de bal op kamertemperatuur in volume verdubbelen. Bedek de kom met plasticfolie of leg er een handdoek over.
-Sla na zo'n drie kwartier de lucht uit het deeg, scheur hompjes van gelijke grote en vorm hiermee sandwiches.
-Leg de broodjes op een bakplaat, bedek ze met een handdoek en laat ze weer 45 minuten tot een uur rijzen.
-Verwarm de oven voor op 220°, kluts het ei en bestrijk hiermee de broodjes voor je ze in de warme oven schuift.
-Afhankelijk van de grootte zijn ze na zo'n 8 minuten goudbruin, klaar om de oven te verlaten.

30 sandwiches bleken ruim voldoende voor 12 kinderen en 3 volwassenen die al een stuk chocoladetaart achter de kiezen hadden.