dinsdag 12 december 2017

Klein geluk #1

Untitled

Soms weet je het al nog voor je één oog open doet. Een vaag gevoel van ongelukkigheid, onbestemd ongeluk, want hoewel er het afgelopen jaar genoeg gebeurd is om met een klein beetje peinzen zo een reden voor bestemd ongeluk op te roepen, heb ik ook nog eens last van zoiets als onbestemd ongeluk.
Zoals iemand die ergens af gevallen is, heel traag, teen per teen, vinger per vinger, tand voor tand afgaat om te voelen of er iets gebroken is, zo ga ik dan alles af. Ben ik een rekening vergeten te betalen? Heb ik ruzie met iemand? Heb ik een zwemzak vergeten te maken? Krijg ik mijn werk wel allemaal gepland? Heb ik nog wel werk genoeg? Heb ik mijn kinderen te kort gedaan? Mijn Lief? Ben ik een afspraak vergeten? Heb ik een afspraak waar ik niet naar uit kijk? IN GODSNAAM, WAT IS ER???
Maar nadat ik alles ben afgegaan en het precies nergens echt pijn doet kan ik de beginnende zelfmoordneiging vaak toedekken met geruststellende woordjes en het voornemen om vervelend werk wat voor me uit te schuiven.
Maar wat er nog erger is dan een zelfmoordneiging door de week is een zelfmoordneiging in het weekend, zo stond ik twee weekends geleden bijna te huilen in de Vatana (zo'n winkels vind ik sowieso al om te bleiten) omdat ik niks vond voor de Sint. Een hele winkel vol met alleen maar dure roze plastieke brol*. Ik was nog net niet aan het stampvoeten. Neen, daar was ik te triestig voor.
Datzelfde weekend ben ik nog drie keer beginnen huilen, waarvan één keer omdat ik verse croissants wou ipv boterhammen van de dag voordien.
Maandagochtend werd ik ongesteld.
Tja, toen was het weer allemaal duidelijk natuurlijk.

PMS is a bitch.

klein geluk

Bon, deze inleiding om toch maar even te laten zien dat ik ook met zware tegenslagen te maken krijg.
Maar daar gaan we het nu niet langer over hebben!
Waaaant Life doesn't have to be perfect to be wonderful! AHA.
En daarom deel ik vanaf nu wekelijks mijn momenten van klein geluk met jullie en ik stel voor dat jullie hetzelfde doen want Enjoy the little things en al.

START
1. Samen slapen! Ow wat is dat leuk en dan nog tegen elkaar en al. Ik hoorde vorige week nog dat uit de een of andere studie was gebleken dat koppels die tegen elkaar slapen vaak een betere relatie hebben dan andere. Tja, dacht ik. Daar moet ge nu niet voor gestudeerd hebben hé.
Nog even een kleine vermelding voor Mijn Lief die uiteraard veel meer is dan wat klein geluk, eerder moeiteloos geluk ofzo, geluk waar niemand moeite voor moet doen buiten er gewoon zijn. Ofzo hé. Vergeef mij mijn gezwijmel.
Bon, next.
2. Boeken! En koffie! En ik ben de dag nadat de Zsazsalamanak in druk was en ik eindelijk tijd had om mijn nieuwe boeken te bekijken ook nog koffiekoeken wezen halen nadat ik de kinderen naar school had gedaan. Boeken, koffie en koffiekoeken. Za-lig.
3. Lekkere honden en dikke truien (ook een remedie tegen PMS)
4. Eindelijk tijd hebben om te strijken en dat doen met de kinderen rond mij en een gezellig programma op tv.
Ik heb trouwens een geniaal systeem voor mensen met te weinig tijd en goesting om de strijk te doen, u kan het hier aanschouwen! Elk gezinslid heeft zijn eigen wasmand en er is er nog eentje extra voor de sokken en het ondergoed en eventueel de handdoeken. Toch zeker vijf minuten uitgespaard wanneer dat ene kind per se die broek wilt.
En ook nog! Vanalles, maar omdat ik er geen foto van getrokken heb ben ik het vergeten.

Voila, tot volgende week!

* De Sint ging trouwens de dag erna gewoon naar de Hema en Ikea voor wat gezellig houten speelgoed.

19 opmerkingen:

 1. Heerlijke post en alweer een klein geluk extra voor mij met jouw geniale tip: de wasmand per gezinslid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier blijft de relatie duren omdat we af en toe apart slapen (echtgenoot blijft maar snurken en woelen soms) ;) Voor de rest: hoera voor alles! Hoera voor klein en groot geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dingen die fijn zijn dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha bah pms :) en bah roze plastieken speelgoed, hier was het luie online sint die wobbel en kapla bracht, wegens te moe om op sintjacht te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik deel al enkele jaren mijn kleine gelukjes (als count your blessings) op mijn blog en het heeft mij echt positiever in het leven doen staan. Ik denk regelmatig dat iets in de volgende editie moet. Ik doe het wel maandelijks, want tweewekelijks vond ik te vaak. Veel plezier met je kleine gelukjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die wasmand voor elk gezinslid hebben we ook, iedereen zijn naam staat erop geschreven met een permanente stift. En met die wasmand is er stilaan ook de regel gekomen dat iedereen zijn wasmand zelf moet leeghalen en in de kast leggen (en ze doen dat nog ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne nieuwe rubriek! Ik ben sinds kort gestart met een "dankbaarheidsdagboek" zodat ik al mijn "klein geluk" achteraf nog eens kan herlezen. Een mens wordt er blij van.
  Het systeem met de wasmanden herken ik, weliswaar in een iets andere uitvoering. Ik gebruik twee (grote) wasmanden, eentje voor de volwassenen en eentje voor de kinderen. Super handig! Nóg handiger: twee aparte wasmanden voor enerzijds sokken en anderzijds ondergoed. Dat wordt hier bijna nooit meer opgevouwen, iedereen vist er 's morgens gewoon uit wat hij nodig heeft. Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe werkt dat precies, die eigen wasmand? En heb je dan niet heel veel plaats nodig om al die manden te zetten? (ja dus, ik weet niet waar ik die hier zou moeten zetten)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb ik iets gemist?? Ik las in deze post iets over de Zsazsalamanak die in druk was ... Kan er nog op ingetekend worden of niet meer?? Ik vond die vorig jaar goed en bewaar de maanden die voorbij zijn voor de goeie tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem13.12.17

  Op het gevaar af voor zeurder uitgemaakt te worden, al is het nog zo grappig bedoeld, 2x "leuke" grapjes over zelfmoord vind ik niet zo leuk. Snap echt dat het in de context van dit stukje past, toch komt het voor mij, en veel anderen altijd weer keihard aan.
  Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem18.12.17

   Ik dacht hetzelfde en ik heb er zelfs nog nooit mee te maken gehad in mijn omgeving.

   Verwijderen
  2. ik begrijp het helemaal, moet vaak slikken bij dergelijke 'grapjes' over autisme

   Verwijderen
 11. PMS is inderdaad een vuile bitch. Altijd weer.
  Dat wasmandensysteem werkt hier ook goed: mandje met proper gerief meenemen, netjes wegleggen en gevuld met vuile was weer mee naar beneden brengen. Werkt super, zeker als ze een paar keer geen verse sokken meer gehad hebben omdat ze te lui zijn om die mand weer te vullen en in 't waskot te droppen. Ha ja, moeder kan hier soms ook een bitch zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog, I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density, which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  ผลบอล

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem18.12.17

  Maar dat gezellig houten speelgoed spreekt meestal vooral de mama's aan :D de meeste kinderen zijn helaas contenter met brol van de Vatana heb ik ondervonden ;-) en ja, wie moet er uiteindelijk mee spelen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited.Thank you.

  หีฟิต

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem1.1.18

  Klein geluk maakt het leven mooi!
  Bij mijn kleine geluk hoort ook dat ik zometeen nog gauw even mijn tuin induik
  voor de groenten van vanavond (navets in het frans, hoe heten die knollen in het nederlands?)
  En ik leefde dus ook al met je mee bij de zielige moestuinpost, hoewel hoop natuurlijk ook
  doet leven.

  Ik stel ook dezelfde vraag als iemand anders al deed: waar is/was de zsazsalmanak?
  Komt er ook weer een printversie om zelf in te kleuren? De vorige hangt hier nog en ik
  hoopte eigenlijk op een vervolg voor dit jaar ....

  Groet, Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heidi2.1.18

  Ik vind het heeeeel erg jammer voor mezelf, maar de koffie laten staan helpt me enorm tegen PMS en ander maandelijks ongemak. Is het me dan toch net wel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I really like you post good blog,Thanks for your sharing.

  หนังสยองขวัญ

  BeantwoordenVerwijderen