zaterdag 5 juni 2010

Zalig zomerse kip

Kip met paprika, kerstomaatjes, citroen enz

Een ideaal gerecht op zomerse dagen als vandaag, fris en superlekker.
Je kan alles op voorhand bereiden dan heb je het maar samen te kappen 10 minuten voor je gaat eten.


Nodig voor twee personen:
-2 kippefilets, in blokjes
-Geraspte schil en sap van een biologische citroen
-1 rode peper, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
-1 tl komijn
-1 teen knoflook, geperst
-Olijfolie
-Half bakje kerstomaten, gehalveerd
-1 rode parika, ontveld en in repen
-Wat basilicumblaadjes in smalle reepjes

-Maak een marinade van de komijn, citroensapl en raspsel, peper, knoflook en wat olie, doe de kippeblokjes hierin en laat wat staan.
-Verhit wat olie in een wok en voeg de iets wat uitgelekte kip toe. Houd de marinade bij.
-Als de kip gaar is voeg je de paprika, tomaten en basilicum toe en laat een minuutje meebakken.
-Giet de marinade er bij, laat nog wat pruttelen en dien op

Heel lekker met couscous en eventueel wat griekse yoghurt moest het te pikant zijn.

20 opmerkingen:

  1. Ohhh ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me overheerlijk. Ik zou er zo aan beginnen moesten we niet met 3 met de buikgriep zitten ... best nog enkele daagjes wachten denk ik ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het water komt me al in de mond. Ik ga dat recept binnenkort eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't Ziet er niet slecht uit maar ik durf het toch niet te proberen. Als ik ergens komijn in gebruik smaakt mijn gerecht naar zeep.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En héééééééééééé daar zijn de broekskes weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, dit lijkt mij superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er echt heerlijk uit. Komt volgende week op het menu!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit is helemaal 'my cup of tea!' Gemakkelijk, snel én vooral lekker (althans zo lijkt t) Ga het zeker proberen. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vanmiddag gelezen, vanavond gegeten en gesmuld. Dat gaat zeker nog eens op tafel komen hier :-) Heb het overgenomen in mijn "altijd bij de hand" recepten schrift :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem9.6.10

    Gisteren gemaakt en voor herhaling vatbaar!
    Ik gebruikt curry i.p.v komijn...ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. getest en wij hebben er een nieuwe zomerfavoriet bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. JeMaMuse11.6.10

    Getest en goedgekeurd! Dank je.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind u emailknop niet, daarom via de reacties:

    Hoe gril je die paprika's juist? Je legt ze op de pit zeg je, maar ik kan die toch moeilijk rechtstreeks op mijn gasvlam leggen? (ik heb ook een gasvuur).

    Hellep!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jawel, allee op dat roosterke dat er boven zit hé.
    je kan het ook onder de gril, maar dit gaat sneller en dan draai je ze met een bbq-tang of iets dergelijks.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik moet zeggen dat ge niet overdreven hebt: zalig zomerse kip! En die geur die achteraf in huis hing: heerlijk, ik kreeg direct terug goesting (maar 't was op).

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een zalig gerechtje. Ik heb het zojuist hier thuis voorgeschotelt en MOET het nog veel vaker maken van ons vader :D

    Volgende week krijgt mijn vriend het voorgeschoteld. Benieuwd wat hij ervan vindt. Wij vinden het in elk geval super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heel erg lekker! Vandaag klaargemaakt en eentje om te onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen