zondag 18 mei 2008

Paprika

Paprika
Dit is nu toch echt lekker hé, gegrilde paprika's.
Hoewel ik er elke keer tegenop zie om ze te grillen valt het eigenlijk toch wel mee, ik gril ze door ze op de gaspit te leggen, maar je kan ze ook onder de grill leggen, maar op de gaspit blijven ze volgens mij beter liggen.
Wanneer het vel volledig zwartgeblakerd is stop je ze in een afgesloten kom of zak, zodat het vel eraf stoomt, ik hou er de papieren groenten- en fruitzakken voor bij. Na een tien minuten haal je ze eruit en wrijf je het velletje er af, niet onder stromend water, veeg gewoon je handen af en toe proper aan een vel keukenrol, hou het sap dat uit de paprika komt bij, beste is om de paprika te pellen boven een kom.

Deze lagen klaar om in een slaatje terecht te komen, paprika's in reepjes snijden, in een pannetje olie verwarmen met een teentje knoflook in, er een ansjovisje of twee in laten smelten, sap van de paprika toevoegen, van het vuur halen, paprika toevoegen en een kneepje citroen. Doe er naar smaak meer citroen bij. Heel lekker bij vlees en vis of als tapas. Ook leuk met rode en gele paprka.

Of mix de paprika met azijn en olie (verhouding 1/3) en verse kruiden en je hebt een zalige saus.

En uiteraard de superzalige paprikasoep, het heerlijke slaatje en de altijd lekkere spaghetti putanesca.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem19.5.08

  Lekker hé. Ik doe ze soms in reepjes op mijn boterham, samen met wat humus en rucola.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zagen er zo lekker uit dat ik gisteren de twee overblijvende paprika's heb zwartgeblakerd. Mijn eerste keer. Het was er nog nooit van gekomen;
  En toen heb ik ze in de tomatensaus gekieperd voor bij de blinde vinken; Eigelijk dus een gegrilde paprika meets de ballekes in tomatensaus. Mijn kinderen hebben zich een indigestie gegeten gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geertpuntcarpelsatrlvapuntbe22.5.08

  je kan ook de paprika op een stalen brochette spiesen en dan met de campinggas brander ofte chalumeau (sjalumo) zwart branden, gaat sneller. smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kermit26.5.08

  vanavond ook den eerste keer gemaakt en lekker jom! echt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen