maandag 10 januari 2011

Week 2

Week 2

Week 2, de week waarin ik er niet meer als een piraat bijloop maar een afgeplakte speelgoedbril draag, week één was een pak cooler, dat kunt ge u wel indenken.
Week 2 is ook de week waarin ik Jamie Oliver herontdekte, vorige week zag ik hem in een programma uit de oude doos en dat zag er allemaal zo goed uit dat ik mijn weekplanning zo goed als volledig uit The naked chef is terug haalde.
Ik begin vandaag met zelfgemaakte pasta, oh jee.
Ik ga dat uitbesteden aan de huispuber denk ik, uiteindelijk is het toch belangrijk dat jongens leren koken.


Maandag:'s Morgens: Ik dacht, ik deel dat efkes mee want het was heel lekker. Geïnspireerd door dit bij Photo-copy mixte ik een banaan met 3/4 pot yoghurt en goot dat over een bergje havermout, daar nog wat agavesiroop en zaadjes bij en ontbijten, héél lekker, amai.
Dat van de havermout is een gok, ik dacht eigenlijk dat je dat alleen warm kon eten, of geweekt, nu maar hopen dat het allemaal niet begint te zwellen in mijn maag.
's Avonds: Ravioli met romige ricotta, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een boel kruiden, en dat klinkt veel meer dan het is, want uiteindelijk hebt ge gewoon witte gekookte ravioliekes met geraspte kaas. Ik ga er dus nog wat bijgeven, dé rucolasla en een tomatensla.
Dinsdag: In een zak gebakken met tuinkruiden gevulde zeebaars, met een radijs-venkelsalade (gekruid met p&z, citroen en olie) en gekookte aardappels met dille (gekruid met p&z en citroen)
In de zeebaars zitten de kruiden, onder de zeebaars ligt venkel en rode ui en erover wat boter en een paar uitgeknepen citroenen, keilekker!
Woensdag: voor de kinders: zelfgemaakte pizza en voor de ouders een warme salade van aardpeer en bacon en dat is ook meteen het recept, aardperen koken en bakken in dezelfde pan als de bacon. Nog wat sla erbij, balsamico en olie, peper en zout en voila, klaar.
Donderdag: Gebakken aardperen met broodkruim, tijm en citroen met een gebraden kip en worteltjes en erwtjes
Vrijdag: Gebakken venkel met knoflookboter en vis
Zaterdag: Peters lamscurry om volledig te zijn, met aardappels en een tomatenkorianderslaatje
Zondag: Cannelloni met spinazie en ricotta, nog eens, want dat is zo lekker en ge kunt dat goed op voorhand maken én ik krijg vegetarisch bezoek dus ik moest wel zoiets maken.
Ter gelegenheid van het bezoek ga ik een soort van chocoladetaart maken, daar later meer over, want de gasten lezen mee (tenminste, ik denk dat, bij deze wordt dat gecontroleerd)

10 opmerkingen:

 1. Hebben jullie een extra bed?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jamie en zijn radijs-venkelsla hebben hier ook al water in de mond doen komen... zaalig, die Mjam-tv!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij eten zondag ook canelloni!
  Allez, 't is te zeggen, ik ga de rolletjes platknijpen en er een soort lasagne van fabriceren. Ik heb ooit zo'n doos canelloni gekocht vooraleer ik wist wat een stom jobke dat is om die te vullen.
  En volgens mij proeft dat juist hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja die salade van woensdag is héérlijk, passeert hier ook dikwijls de revue! Is een variant op het allerlekkerste wat wij thuis aten, 'veldsla met krepkessaus', veldsla met gewoon gekookte patatten en spekjes gebakken in een soort azijnsaus. Lékker jong!

  Sterkte nog met uw oog en het vegetarische bezoek! (we eten regelmatig vegi maar als er dan echt Vegetarisch Bezoek komt sla ik altijd weer in paniek precies ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, dat ziet er goed uit! Ik maak ook altijd een weekplanning, dat werkt goed en het is alvast vooruitsmikkelen als je het op de koelkast hangt, dat briefje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In het receptje van dinsdag heb ik wel interesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Patricia11.1.11

  om nog even op je oog terug te komen, ik heb daar nog trauma's van..25 jaar geleden kreeg ik een glasscherf in mijn oog, toen hebben ze het hele hoornvlies eraf geschraapt. Verschrikkelijke pijnlijk, enkele jaren later stak mijn zoon per ongeluk zijn vinger in mijn oog toen hij op mijn arm zat!
  Lap weer van dat, nu het andere oog, ziekenhuisopname omdat ik toen 3 kleine kinderen had en ik 2 afgeplakte ogen had. Dus ogen met 2 nieuwe hoornvliezen, alles is in orde gekomen maar ik vond het echt een rotperiode. Hoop dat je oog goed herstelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt allemaal heerlijk! Dank u voor uw mooie reactie op mijn blog onlangs. Jouwe is een grote ontdekking ook. Hoop dat de vertaling is goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem13.1.11

  tips voor week-menu
  http://www.bbcgoodfood.com/content/magazine/olive/

  BeantwoordenVerwijderen