Week 16, met drie goei recepten

Week 16
Nog eens een authentieke moeder-kookt-vader-werkt-week. Ik dronk wel een paar keer koffie met een paar CEO's van nogal uiteenlopende bedrijven, maar hey veel verschil met bokes eten met peuters is er niet hoor. Beiden kunnen u met dezelfde wazige blik bekijken, vragen ook alles zes keer opnieuw en zijn even hardnekkig in hun overtuigingen. Peuters dragen uiteindelijk gewoon meer tricot.

Maar goed, weekmenuten!
Maandag aspergerisotto met vermout. Samen met een sjalotje stoof je nog wat wit van een prei, wanneer dit begint te kleuren voeg je de asperges (niet de kopjes) in stukjes van zo'n 2 cm toe. Laat alles nog wat bakken, voeg de rijst toe en blus met vermout. Behandel voor de rest gelijk elke andere risotto.
De aspergepunten laat je heel de tijd in de warme bouillon garen en voeg je pas op het eind met een grote hoeveelheid parmezaan en wat boter toe. Eet, boer en leun wat achterover.

Er schoot nog wat risotto over en daarmee wou ik dinsdagavond balletjes maken voor bij een tortilla en een slaatje maar zowel goesting als tijd ontbraken dus kwamen enkel de laatste twee op tafel. En staat er nog altijd een potje risotto in de koelkast.
Ik zag onlangs Jamie Oliver venkelzaad bij de tortilla gooien dus deed ik dat ook (als je met iemand dweept moet het meteen goed zijn, niet waar?). Alvorens de pan onder de grill te zwieren verdeelde ik er nog een bol mozzarella en wat gehakte rozemarijn over, dat laatste kwam ook van Jamie Oliver. En dat werd waarlijk de lekkerste tortilla aller tijden.

Woensdag ging ik uit eten met een gezellig groepke terwijl de man -volgens mij- spaghetti uit een kartonnen doos maakte.
Wij gingen naar de Avonden die "uiteraard vegetarische gerechten hadden" bij de reservatie. Daar aangekomen konden we kiezen uit koolrabi gevuld met aspergemoes en euh dat was eigenlijk alles. Omdat zelfs ik mijn vegetarische grenzen heb nam ik dan maar vis. Spijtig want de groenten die je er in drie grote kommen bijkrijgt zijn zo lekker dat voor mij de vis niet had gemoeten, gewoon een extra bord was voldoende geweest. Zund, maar toch een aanrader.
Vegetarische -gezellige- restauranttips in Gent mogen zeker medegedeeld worden!

Week 16
Gisteren werd het dit, minestrone met pesto en écht, dat is zo ontzettend lekker sinds ik de kneepjes van het vak leerde van Jonge Sla.
De truuk is simpel: Neem uw tijd, laat de basis zijnde ui, prei, wortel, selder en knoflook zolang stoven tot het prut is en voeg dan pas de bouillon toe. dan kan het eigenlijk niet meer stuk. Voeg in dobbelsteentjes gesneden seizoensgroenten, wat geweekte bonen en iets van granen of pasta toe en laat koken tot alles zacht is. Maak ondertussen pesto met wat kruiden en noten en mensenlief dat is een ervaring!

Vanavond wordt het pompoenpilaf, ook van Jonge sla, zaterdag nog eens de falafel en zondag snel ik van 1m2 naar het Antwerpse voor een feestje waar er voor eten wordt gezorgd.

Strakke planning me dunkt.