Roggekussens

Roggekussens
Ik heb dit al eens getoond, maar omdat ik vandaag nog wat kussens heb gemaakt, deze handleiding, speciaal voor u, astemblief!
Ik gebruik rogge ipv kersenpitten, volgens mij heeft rogge de volgende voordelen tov kersenpitten
-Rogge is overal verkrijgbaar, bij een maalder dan toch
-Rogge is goedkoop
-Rogge blijft opmerkelijk langer warm dan kersenpitten
-Rogge neemt de temperatuur aan van de omgeving, terwijl kersenpitten koud worden
-Rogge is lekker zacht, zeker ivm kersenpitten
-Rogge ruikt lekkerder dan kersenpitten, hoewel ik graag kersenpitten ruik zeggen toch veel mensen mij dat ze de geur vies vinden, de geur van rogge moet je natuurlijk wel aanstaan, soms is een versgebakken brood mee naar bed nemen niet aangenaam.

Er zullen nog wel granen zijn die je kan gebruiken om in een zakje te doen, maar omdat ik zo tevreden ben van rogge heb ik nog niks anders getest. Jo heeft een tijdje geleden rijst geprobeerd, maar dat koelde nog sneller af dan kersenpitten.
Dus als u niet meteen aan rogge geraakt probeert u dan misschien eens gedroogde maïs, kikkererwten, erwtjes, boontjes, boekweit, ....

De gebruiksaanwijzing:
Voor gebruik 3 minuten in de microgolf op de hoogste stand of een kwartiertje op 175 graden in de oven.
Je kan ook het kussen op de radiator laten liggen en gebruiken als je het nodig hebt.

Je kan het gebruiken bij rugpijn, buikpijn, spanning, verkoudheid, koude voeten, menstruatiepijn, pijnlijke schouders, nekpijn, het ontspant de spieren, stimuleert bloedcirculatie, je raakt beter in slaap, het maakt baby’s doezelig, de geur maakt je ontspannen en rustig enz. Je kan er een druppeltje etherische olie opdoen, bv lavendel om het extra rustgevend te maken.
Leg het bij baby's nooit zo op hun buikje, wikkel het eerst in een handdoek en laat het ook minder lang in de magnetron.

Benodigheden
Ik heb twee kussentjes gemaakt van 24 op 24 en daarin zit 850 gram rogge.
Nodig:
-Een brede strook katoen van 26 op 50, alle variäties zijn mogelijk natuurlijk, je kan twee lapjes van 26 op 26 nemen, het kan veel groter of kleiner zijn, breed of rond, lang en smal (dan kan je makkelijk rond je nek leggen) Jef zijn bedbeest is ongeveer 18 op 12.
-Rogge
-Een afgeknipte plastieken fles.

StikkenPlooi de lap dubbel, met de goede kant naar binnen en stik rondomrond op 1 cm, laat ergens een stukje van zo'n 4 cm open.
Keer de stof, zodat de naden binnen zitten en de goede kant buiten is.

VullenSteek de flesopening in de opening en vul met de rogge.
Stik de opening goed toe.

Roggekussens
Klaar!

Een overtrek voor het kussen is geen slecht idee, want het roggekussen zelf mag niet nat worden en kan dus nooit uitgewassen worden.
Edit: Ondertussen heb ik al wel kussens uit gewassen en dat blijkt toch zo geen probleem te zijn.
Er groeit toch nog altijd geen graan op het kussen.
Ik denk dat het belangrijk is dat de vulling snel droogt zodat de zaadjes niet kunnen kiemen.