Raapstelenstoemp met zalm.

Raapstelenstomp met zalmVoorjaarsbuien, voorjaarskost.
Raapstelen zaai ik van eind februari tot eind april en oogst ik tot begin juni*, de laatste raapsteelgerechtjes worden dus klaargemaakt.
En op regenachtige dagen mag dat wel iets warm en smeuïg zijn.

Heel lekker, en echt heel simpel. En volledig stressloos omdat je alleen maar één warm gerecht moet maken en de rest er koud bijkiepert.
Maak een puree met lekkere moesaardappelen, boter, melk, het geel van een eitje en peper en zout naar smaak.
Hak wat raapstelen grof en snijd gerookte zalm in reepjes, voeg alles naar smaak toe.

*Geen idee eigenlijk waarom ik niet langer raapstelen zaai, ik volg gewoon de Veltbijbel, maar ook in daarin staat geen enkele reden waarom niet langer raapstelen te zaaien.
Misschien omdat raapstelen een van de vroegste groentes is en mensen het beugegeten zijn tegen juni?
Geen idee, op de raapstelensite (ja, echt!), weten ze het ook niet, want daar telen ze het zowat heel het jaar rond.