Luikse salade-achtig ofzo

Luikse salade-achtigDit maak ik al jaren, van juni tot augustus/september en dan helemaal niet meer tot het weer juni wordt.
Er zijn een paar dingen die ik nooit koop in de winkel en dus alleen maar eet recht uit den hof, courgettes bv, want die ben je zo beu na twee maand dat je eigenlijk helemaal geen zin meer hebt om de rest van het jaar nog maar aan courgettes te denken, rode bieten van hetzelfde en boontjes dus ook, of peulvruchten in het algemeen. Maar wanneer het juni is, komt dit meteen weer op tafel, een lauw-warme salade van boontjes en aardappelen.

Deze versie is met doppeultjes, lekkere zoete erwten in een peul die mee opgegeten wordt, maar het lekkerst vind ik wanneer er de gewone, degelijke boontjes in zitten.
De vinaigrette moet mosterd bevatten en wat zoet zijn, dus ofwel gebruik ik half witte balsamicoazijn, half gewone azijn ofwel gewoon witte azijn en voeg ik wat zoet toe, suiker of agavesiroop of iets anders zoet en dus altijd een theelepetje mosterd.
Maar proef en voeg naar eigen goeddunken azijn en mosterd toe.
Ik eet er altijd gerookte zalm bij, gewoon omdat ik dat nu eenmaal lekker vind, druppel een beetje vinaigrette over de zalm en u zal mij volmondig gelijk geven.

Nodig:
-Boontjes
-Aardappelen, niet geschild, in partjes
-Een ui, gewoon, rood, sjalotjes, bieslook of allemaal samen, maakt niet uit.
-Een vinaigrette van drie delen olijfolie en één deel azijn, een schepje mosterd en peper en zout.
-Bonenkruid als je dat in huis hebt, wees niet te enthousiast

-Kook of stoom de aardappelen en de peulvruchten.
-Spoel de peulvruchtjes af onder koud water zodat ze fris groen blijven.
-Meng de aardappelen, peulvruchten, ui en vinaigrette

Klaar!