Mme Zsazsa op huisbezoek

AardbeienVandaag bracht ik een bezoekje aan iemand die de voorbije maanden verhuizend, verbouwend en inrichtend heeft doorgebracht, een welopgevoed iemand brengt dan een attentie mee, zo ook ik, ah ja.
Omdat ze niet kan zwijgen over al het lekkers dat er zomaar aan de struiken groeit en van de bomen valt besloot ik me er goedkoop vanaf te maken en stekjes van onze aardbeien mee te nemen. Niet zomaar ordinaire aardbeien maar Mara des Bois, die aardbeien waar ik vorig jaar heel Frankrijk voor heb lastig gevallen (en ze uiteindelijk 'gewoon' bij Ecoflora heb gevonden). Een doordragend ras met aardbeien van normale grootte die de smaak hebben van bosaardbeitjes, zeer populair in Frankrijk, maar hier amper gekend.

Omdat de presentatie alles is zocht ik wat terracottapotjes samen en verfde op een oud mandarijnenkistje sierlijk "Mara des bois".

Ondertussen heb ik teruggevonden dat stekken wel de manier om te vermeederen is, maar dat je dit dan best in het voorjaar doet met sterkere stekjes dan mijn sukkeltjes. Ach, als het niks wordt dan ga ik nog wel eens terug met een orchidee of een tegeltje met een spreuk op voor in het toilet.