Over winkelen in de jaren 80.

shirtjens
Vroeger was winkelen heel iets anders, toch voor kinderen uit een dorp.
Wij gingen niet winkelen, wij gingen naar een winkel, daar zette ze je dan op de toonbank waar vervolgens heel je zomer/wintergarderobe werd aangeschaft, ttz twee broeken, een trui en een hemdje, als je chanse had was dat zelfs iets van de laatste collectie.
Die winkel was volgestouwd van zoldering tot vloer met alle soorten kleding van onderbroek tot jas en alles daartussen, van babymaat 56 tot de maat waar nu speciale kledingwinkels voor zijn, differentiatie avant la lettre.

Ziet ge de winkel?
Awel vandaag was ik daar.

BroekskensTwee maand geleden ontdekte ik via Kerygma uit Gent dat er hier in de buurt (zo'n 100 km verder) een winkel uitverkoop deed, en ze hadden er "vree wijze dinges".
Ik kan u dan ook melden dat mijn zonen sindsdien geregeld gekleed lopen alsof ze uit de jaren 60 komen, want ze hebben niet alleen de kleren die ik als kind droeg (laten we dat de-jaren-80-gruwels noemen) ze hebben ook nog de kleren die mijn ouders als kind droegen.
Vandaag passeerde ik er nog eens, want geregeld worden er nog dozen van de zolder gehaald.
Het dus zeker de moeite om zelf eens een kijkje te gaan nemen, maar haast u want binnenkort gaan de deuren definitief dicht.

Stofjes
Ah, ze hebben er ook stof, de max!