Week 51

Week 51
Week 51, de week met toch een kerstmenu!
Ik was dat nl. niet van plan ziet u, want kerstavond en kerstdag zitten we al aan een zoveelgangenmenu.
Maar ... ik kan dat aan én we hebben nog kadookes om uit te pakken én kadookes na macaroni met hesp-en-kaas-in-den-oven is niet hetzelfde als kadookes na vier gangen.
Toch?

In ieder geval, Mr Zsazsa en ik hebben ons er aan gezet en zijn uitgekomen bij bijna het Kerstmenu van Dagelijkse Kost, want uiteindelijk ziet dat er wel goed uit.

Maandag: Spaghetti putanesca
Dinsdag: Videe met frieten, op verplaatsing, want ik bak thuis geen frieten.
Woensdag: Aan de pompoenlasagna kwamen we vorige week niet toe, dus verzetten we dat naar deze week. En omdat het vandaag donderdag is kan ik zelfs al vertellen wat ik er van vond. Niet goed. Flauw. Niet mijne meug, ik denk dat we kunnen stellen dat pompoen eigenlijk niet mijn goesting is. Gelukkig was er een heerlijk simpel slaatje van sla! kerstomaatjes in plakjes, komkommer, rode ui en veel koriander, wel mijne meug. We hadden gasten en die brachten zelf hun dessert mee, tiramisu
Donderdag: Aardappel-boontjessalade met zalm
Vrijdag: Bij de schoonfamilie
Zaterdag: Bij de grootouders, samen met een hoop ander volk dat we een keer per jaar zien, maar wel hier komt lezen, dag Lies!
Zondag: De Kerstavondmenu! Ik zag dat ineens wel zitten, zo gezellig met de kinders zo veel eten als ge kunt en tussendoor wat kadookes open doen. Omdat er meer kinderen zijn dan grote mensen moest er dus vooral kindvriendelijk eten op tafel komen.
Het aperitiefhapje daar gaan we voor het gemak, de tortillatoestanden, dan tomatensaus en een stukje mozarella en kwak, weer in de oven, scoren bij de twee oudsten! Dan wou ik ook heel graag het Dagelijkse Kost zalmvoorgerechtding, maar omdat we op zondag eten en op vrijdag de laatste keer de winkels open zijn vond ik dat precies geen goed idee om rauwe vis te gaan eten (niet dat ik zwanger ben!) dus gaan we voor de all-time-favorite garnaalcoctail, waarschijnlijk... Het hoofdgerecht is knal overgenomen en voor het nagerecht heb ik ook iets gekozen uit het bestand van Dagelijkse kost, dus uiteindelijk kunt ge beter daar gaan lezen dan hier.

Smakelijke feesten!