Mme Zsazsa, douze points

1 punt
Het begon allemaal met Jef die iets aan het uitleggen was en ik die zei: "Ge hebt een punt."
Een week later deed hij weer een uiteenzetting en vroeg hij of hij nu weer een punt kreeg.
Sindsdien heeft hij zichzelf ettelijke punten toegekend, niet alleen voor slimme explicaties maar ook voor zichzelf sneller dan snel aankleden, eten zonder gezaag, opruimen zonder gemem en echte jobkes.

Ik zag mijn kans, Jef weigert nl elke vorm van co-operatie in het huishouden. Omdat mijn opvoedcapaciteiten zich beperken tot dreigen en omkopen en dat totaal geen indruk maakt heb ik het lang geleden al opgegeven en wacht ik gewoon tot hij computerverslaafd is zoals zijn grote broer, want dan begint dreigen pas echt vruchten af te werpen.
Omdat ik nogal van het gemakzuchtige soort ouder ben maak ik me daar allemaal niet druk in, echte mannen moeten tenslotte ook ergens gekweekt worden.

Maar!
Sinds De Punten is hij plots van het nieuwe-man-soort en daar moet van geprofiteerd worden! En toen de huispuber eergisteren vroeg of hij nu ook een punt kreeg besloot ik dat er echte punten moesten komen voor dit voorbij was zonder het tot de laatste druppel uitgemolken te hebben.
Ik heb geen idee wat ze van plan zijn met hun punten en hoelang het nog gaat duren voor ze dat zelf doorhebben maar ondertussen wordt het afwasmachien toch maar mooi leeggemaakt.

Ik ging voor het soort punt waar u misschien wel een draaimolenrit mee zou kunnen betalen, geplastificeerd en al.
Bij dat laatste ging het wel even mis, ik vond wel de dingskes maar niet het lamineermachien en een strijkijzer is niet echt geschikt voor de job getuige de broebelige exemplaren.

Moesten er mensen zijn die ook op geregelde basis hun kinderen (willen) omkopen, dat kan, want u kan punten winnen, niet één, niet twee, maar twee keer twaalf punten van het ongebroebelde soort, daar kan u toch al iets voor gedaan krijgen, niet?
Schrijf hieronder uw beste niet-pedagische-opvoedtip en het machien haalt er omstreeks woensdag twee winnaars uit.

Wedstrijdreglement:
Alle antwoorden tellen mee voor de generator, een derde zal als reserve aangeduid worden voor het geval een van de twee winnaars niet wenst te winnen of niet reglementair heeft deelgenomen.
Astemblieft!Edit: De Winnaars

punten

n° 79: Katleen met de 4 kinderen, dat verdient al een prijs op zich.
n° 54: Leen met de grote kinderen
Reservegetal, moest Leen niks met de punten kunnen doen gaat de prijs naarrrrrr
n° 65: Els met de leren eten delen tip

Mail mij jullie adres en u krijgt een punt!