Mme Zsazsa zaagt maar bakt heerlijke chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaartDinsdag, maar nog geen weekmenu en daar is zelfs een reden voor, sraks ga ik namelijk voor de eerste keer sinds lang nog eens een groentepakket halen, dat bestelde ik vorige week, zo hoort dat, weet u.
Sevens moet ik dus in allerijl een weekmenu samenstellen en naar de winkel snellen òf straks alleen dingen eten uit dat pakket gecombineerd met kastinhoud, pfieuw mensenlief hoe spannend het leven van een huisvrouw.

En dan wil ik u er nog even op wijzen dat ik om u dit taartje te laten zien niet zomaar efkes mijn laptop moet openklappen, neen, ik moet heel wat problemen overbruggen, ge kunt het u niet voorstellen.
Ten eerste is daar het oog waardoor ik niet echt weet of dit nu een redelijke foto is of niet, en ge zult maar mottige foto’s op uwen blog hebben staan.
Ten eerste b: ik heb geen kaas gegeten van camerainstellingen -u moet weten: ik doe zomaar wat- en als de zon dan laag staat en er meer schaduw is dan zon dan kunt ge blijven doen maar komt het niet, alle tips van Photocopy en Nimsa ten spijt.

ProblemosTen tweede opende ik eergisteren mijn laptop en had ik plots geen internet meer en bloggen zonder internet is zoals sleeën zonder sneeuw, nogal ambetant. Ge moet weten, mijn laptop is mijn bijna-allerdierbaarste bezit, ik geef dat niet graag af voor een paar dagen dus ik behelp me nu met Mr Zsazsas laptop (indien aanwezig) en een usb-stick.
Ik wil maar zeggen...Mme Zsazsa doet moeite, voor u, want ... deze taart is het waard dames en heren!

-Eigenlijke intro-
Waarschijnlijk is Het Dagelijks Brood voor de meesten van jullie als de Meir, er zijn véél toffere dingen maar ge moet ze weten zijn. Voor meiskes van den buiten is HDB wel keihip natuurlijk. Wij hebben hier nl alleen broodjeszaken waar ze smoskes verkopen met kaas of hesp en de keuze uit een Fanta of een Cola voor erbij.
Gegrilde courgetten, quinoa en wilde kappertjes daar doen wijle niet aan.
Het Dagelijks brood is voor mij sex-and-the-city op boterhamgebied, maar dat is misschien ook al lang niet meer hip?
De reden waarom ik over het Dagelijks Brood begin is de volgende: ze maken daar zo’n taart en ik vind die lekker.
Voila.

Omdat ik eergisteren twee Gentse Blogsters op bezoek kreeg smeet ik mij op het Het-Dagelijkse-Brood-Chocoladetaart-namaken en volgens mij is mij het gelukt, in mijn eerste poging al, hoe succesvol kunt ge eigenlijk zijn?
Dat komt natuurlijk omdat chocoladetaart maken eigenlijk poepsimpel is. Dé lekkerste vorm van cocoladegebak is nl de brownie, krokant van buiten, zacht en smeuïg binnenin.
Dat recept heb ik al lang want ik neem gewoon dat van Nigella.
En op de taart van HDB ligt een net niet te krokant chocoladelaagje en dat maak je door chocolade te mengen met room en voila, het recept van de Het-Dagelijkse-Brood-Chocoladetaart ligt voor het grijpen!

Taart
-Gewone ronde bakvorm
-125 gr boter
-125 gr chocolade
-2 eieren
-170 gr suiker
-75 gr bloem
-snuifje zout

-Oven voorverwarmen op 180°
-Boter en chocolade smelten.
-Eieren en suiker loskloppen.
-Het chocolademengsel iets laten afkoelen en onder het eimengsel roeren.
-De bloem er onder mengen tot je een glad mengsel hebt.
-Vorm bekleden met bakpapier (of met boter en bloem) en alles er in gieten.
-25 min in de oven zetten, de bovenkant moet gedroogd zijn maar in het midden mag het nog klef zijn.


Chocoladelaagje
-50 gram chocolade
-0,5 dl room
-10 gram boter

-Breek de chocolade in stukken en kap alles samen in een ovenbestendig kommetje.
-Zet dit in de oven wanneer de taart er uit komt.
-Haal de taart uit de vorm, haal het kommetje uit de oven, roer goed en giet op de taart in een niet te dikke laag.
-Laat de taart afkoelen.
-Nodig volk uit en zeg: “Kent ge dat taartje van Het Dagelijks Brood, wel, ik heb dat eens proberen namaken, wat peinst ge?”