Mme Zsazsa heeft vaart

WegMet Bent van Looy

Afgelopen maandag had ik een afspraak in Wijgmaal, niet met Bent van Looy zoals iemand dacht na mijn verwarrend Facebookbericht maar met Christine van de KVLV, de beweging die vooral plattelandsvrouwen wil aanzetten tot creativiteit, lekker en gezond eten, aan de conditie werken, autonomie en zelfzorg. Ziet eens af!
Blijkbaar organiseert de KVLV al jaren geen naaicursussen meer en vroegen ze of ondergetekende hun daarbij kon helpen. Hulpvaardig als ik ben toog ik naar Wijgmaal, het hoofdkwartier van de plattelandsvrouwen met vaart, uiteraard stond de koffie klaar!

De ontzettende basis
Vanaf 2012 kan de plattelandsvrouw zich inschrijven in de cursus 'Leer naaien in vier lessen' en dat is ook wat we gaan doen, u leren naaien vanaf niveau 0, het enige dat u moet kennen is een centimeter al de rest wordt u met hand en tand op uw plaatselijke afdeling uitgelegd, hoe zet je een rits in, wat is biais, schuindraad, keren, welke soorten vliesline zijn er en waarvoor dienen ze, enz. De ontzettende basis met andere woorden.
Per les worden er een aantal werkstukken (ik gebruik zelfs al kvlv-taal) aangeboden waaruit de plattelandsvrouw haar keuze kan maken, schorten en mantels zitten er niet tussen, wel dingen gelijk op deze foto, de ontzettende basis, ik zei het al.

Buiten
In les vier worden al de aangeleerde technieken samengevat in zoiets als dit, of iets anders, inderdaad de plattelandsvrouw kan weeral kiezen.
Omdat ik dit tasje zo ontzettend geweldig vind heb ik het mezelf toegeëigend, met recht en rede, want ik bén gewoon keihard een plattelandsvrouw.

De doos van de KVLV
Al de gebruikte stof werd mij vorige week opgestuurd vanuit Duitsland, want ik was nl al eens in het Vrouwenbastion aan het Station geweest en toen had ik uit misschien wel 500 stofkes mijn keuze mogen maken voor "de werkstukken". Deze doos is een deeltje van die keuze, ik ben idd een lucky plattelandsgirl, ik weet het!