Tender, love and care

moestuin Ik ontdekte vandaag nog maar eens dat werken in de tuin altijd plezant is. Vooral als de kinders op school zitten en je een zee van tijd hebt, maar ook wanneer je nog snel even de tuin in duikt tussen het toestoppen van een gezond en voedzaam vieruurtje en het vallen van de avond. Dat ze zichzelf in dezelfde periode hebben bediend met een ijsje en een Leokoek, neem ik er dan maar bij.
Maar wat ik eigenlijk wou zeggen is dat ik werken in de tuin ook leuk vind bij temperaturen waarbij het dashboard van mijn auto een vriessymbooltje laat zien.
In tegenstelling wat ik altijd dacht.
Normaal kom ik de tuin alleen in wanneer de zon schijnt, ik heb zo'n regeling met mezelf, zon = buiten werken, grijs weer = binnen werken.
Ik vind dat wel gemakkelijk om niet zelf te moeten beslissen.

Omdat ik niet echt durf te vertrouwen op het aantal zonnedagen alvorens ik moet beginnen te zaaien gaat de regeling er moeten aan geloven.
Overdag hield ik me vandaag bezig met het aanleggen der perken terwijl de teckel jacht maakte op een mol. Voor een mol is zo'n pas omgeploegde wei natuurlijk het paradijs, daar had ik even geen rekening mee gehouden.
Voor het vallen van de avond probeerde ik nog snel een van de twee kruidenspiralen vorm te geven. Dat blijkt toch niet zo simpel te zijn. Ik zou het liefst drie exact dezelfde bochten hebben en dat vergt wel wat prutswerk, prutswerk met bakstenen dan, het is eens iets anders dan nepen tekenen in een rechte rok.
In deze kruidenspiraal komen de vaste kruiden die geen zuiderse omstandigheden verlangen en een voedzame bodem nodig hebben. Ik ben nog op zoek naar een naam voor deze subcategorie, misschien de Tender Love and Care-kruiden.
Bij de TLC-kruiden zit oa. bieslook, citroenmelisse, munt enz. (U merkt dat ik nog verder onderzoek moet doen), de andere vaste kruiden komen in een andere kruidenspiraal terecht en de eenjarige kruiden komen tussen de groenten te staan, gezellig.
Ondertussen ben ik niet meer volledig overtuigd van de vorm, misschien moet ik toch maar voor een klassieke spiraal gaan, of net voor iets totaal anders, een bloem ofzo.
Wat denkt u er van?