Week 1

week 1
Week 1, die met de goede voornemens èn de bekentenis.

Ik kom om in de kookboeken.
Uit sommige boeken heb ik zelfs nog niks gemaakt en toch blijf ik kookboeken kopen.

Daar moest een goed voornemen van komen.
Het had kunnen zijn: Dit jaar koop ik geen kookboeken, maar het is geworden: Vanaf dit jaar kook ik minstens een volledige week uit de nieuwste aanwinst en om mijn zonden uit het verleden goed te maken geldt dat ook voor alle kookboeken die hier maagdelijk in de kast liggen.

Over het goede voornemen van vorig jaar gaan we het binnenkort wel eens hebben trouwens.

De eerste uitdaging was de naam niet waard, de boeken van Jamie Oliver zijn àltijd de moeite, het was dan ook totaal geen opgave om een week volgepland te krijgen, zelfs niet als vegetariër; hier liet ik het vlees gewoon weg (runderköfte), daar kocht ik groenteballetjes (geen aanrader trouwens) voor de kinderen terwijl wij plezier genoeg hadden met de ratatouille en saffraanrijst. Een aanrader trouwens die ratatouille.

Jamie in 15 minuten, ik dacht eerst dat het een grap was, maar het was echt, na Jamie in 30 minuten, nu de versie zonder voor- of nagerecht. Een hit, want als je op voorhand weet dat het maar 15 minuten gaat kosten om eten op tafel te krijgen begin je met een heel ander gemoed te koken.
Nu, we moeten daar eerlijk in zijn, ratatouille in 15 minuten? Ik denk het niet.

Maar dat is niet erg, krokante ratatouille, dat is erg.
Tot nu toe -en ik zit al één dag voor op schema- zaten er geen teleurstellingen bij, de farfalle met paddestoelen was misschien wat aan de flauwe kant en de ricottabeignets eigenlijk ook wel, maar dat kan aan mij gelegen hebben want hoewel ik mijn portie liet liggen was er toch geen overschot. De courgettesalade liet ik voor wat het was, ik denk dat het bij courgettes belangrijk is om zeker geen overdaad op te doen gedurende het jaar. In de plaats kookte ik wat spaghetti, altijd lekker met tomatensaus, wat krokant brood en een zakje ruccola.

De recepten, die ga ik laten voor wat ze zijn, u moet gewoon dit boek in huis halen.
Punt uit.