Vers van de pers

boek

'Het is zo interessant!' zei Kelly. 'Duurzaam leven is tof en eenvoudig, en je haalt daar zoveel voldoening uit. En het is ook in om stil te staan en na te denken...'

Meneer Janssens zuchtte. Transitie, het zei hem echt niet veel. Letterlijk zelfs: wát betekent dat eigenlijk? Maar dat zou hij nu eens niet aan Kelly vragen, ah nee. Hij wist al hoe ze zou reageren. 'Alleeee schat, wéét jij dat niet? Sta jij dan niet stil bij alles wat er mis gaat? Geloof en hoor jij alleen de gangbare stemmen? Kijk jij nooit eens verder?'

Daar had hij hoegenaamd geen boodschap aan. Hij zou het zelf wel uitzoeken en haar versteld laten staan, zodat ze hem zou respecteren en naar hem zou opkijken, zo lichtjes bewonderend.
Vanavond ging hij naar een vergadering van Mannen in Transitie, een event voor zowel nieuwkomers die nu pas hun eerste stapjes in de transitiewereld zetten, tot al meer geïnformeerde heren. Eerlijk? Hij keek er naar uit.

De schok in de parochiezaal die avond, toen hij zijn gekregen programmafoldertje las, was dan ook groot. "Transitie is de overgang van de ene sekse naar de andere. Dat kan door middel van hormonen en via een geslachtsveranderende operatie. Er zijn meerdere redenen waarom mensen in transitie willen gaan."

Voorzichtig sloop hij weer naar buiten en nam de trein naar Gent, want daar was ook iets over transitie te doen.


vooruit

Meer Kelly en Meneer Janssens vindt u in het boek!
Maar eigenlijk had u er gisteren gewoon moeten bijzijn.
Als dat al niet was, want mensenlief, zoveel volk, fantastisch!

Oh, en ivm met mijn belofte, de teller staat op 1458.
Dat kan beter, niet waar!