Boris, Polly en Duupje

Polly
Achter de moestuin is er nog een weitje met wat fruitbomen, een poel en vooral veel gras. Om het gras een beetje onder controle te houden kochten we in de zomer ganzen.
Ik bleef echter denken aan schapen, of geiten, of toch schapen want geiten, dat kunnen nogal ongeleide projectielen zijn, maar schapen hebben dan weeral last van 'De Vlieg' (vooral niet googlen) dus het bleef bij denken.

Tot ik twee weken geleden bij de bioboer zat, ik hoorde hem iets zeggen over biggetjes en dat de volwassen dieren grazen en ik wist al hoe laat het was.

Omdat ik mijzelf toch niet holderdebolder in een nieuw avontuur wou storten (en omdat de varkens nog te klein waren om te verhuizen) zocht ik op het internet informatie over Kunekune's (Maori voor Dik & Rond) en na drie seconden was ik toch echt wel heel zeker.

The typical Kunekune nature is of a sociable placid pig that likes close human contact. They are intelligent, resourceful, and affectionate, with a passion for food and a good scratch.
Kunekunes are usually very trustworthy, easy to handle, and safe to have children around.


A grass grazing pig with a passion for food, dat moest ik hebben.

Duupje, Polly & Boris
Dus reden we zaterdag naar huis met drie biggetjes in het koffer, twee voor mij, een voor een vriendin die al twee varkens heeft. Die twee laatsten bleken minder enthousiast dan gedacht en nu verlenen Boris en Polly tijdelijk noodopvang aan hun gepeste zuster.
Na de barbecue mag Duupje terug naar huis.

Polly
Dat van die barbecue was maar een grapje natuurlijk.
Maar wat eet u eigenlijk vanavond?