Belachelijk gemakkelijke spaghetti

spaghetti

Van de negen huizen in ons kleine straatje zijn er maar 3 waar kinderen wonen. Twee in dat van ons, twee in dat links van ons én twee in het huis rechts van ons.
Hoeveel chanse kunt ge als kind hebben?

Met goed weer spelen de kinderen samen op straat of in het bos tegenover onze deur en met slecht weer zitten ze ergens binnen. Als ik ze niet terug zie voor zes uur zijn ze meestal al ergens mee aan tafel geschoven.
Gisteren was zo'n dag, Abel kreeg pasta met groenten en spekjes in het rechtse huis en Jef worst met aardappelen in het linkse huis.
Op zo'n dagen komt (geheel tegen de regels van het weekmenuten) deze spaghetti op tafel voor de drie achterblijvers in het middelste huis, simpel, snel en pikant. Ik leerde hem hier kennen en paste hem hier en daar lichtjes aan. Een aanwinst in uw pastarepertoire!

Nodig voor 4:
-400 gram spaghetti
-2 tot 4 teentjes look
-1 of 2 rode pepertjes of chilivlokken
-olijfolie
-2 potjes van 70 gram tomatenpuree

Veel verse kruiden, bij benadering::
-4 takjes tijm en/of oregano
-3 takjes munt
-4 takjes peterselie
-20 basilicumblaadjes
-Parmezaanse kaas

-Kook de spaghetti en begin tegelijk aan de saus.
-Pers de look en snipper het pepertje en fruit alles aan in wat olijfolie.
-Voeg, wanneer de look begint te kleuren de tomatenpuree toe en laat op een zacht vuurtje wat bakken, de puree wordt nu heerlijk zoet.
-Giet de pasta af en meng onder de saus.
-Eet met veel parmezaan!