Augurkpotlampen

jampotfoto1 Pinterest staat er vol mee, daar staan ze bekend als Mason Jar Chandelier.

Als er van de mason jars geen lampen gemaakt worden dan worden er hippe drankjes uit geserveerd, slaatjes in meegenomen of heel erg lelijke tafeldecoratie mee gemaakt.

Mason jar is een verzamelnaam voor bewaarpotten met een schroefdop vernoemd naar de uitvinder ervan John Landis Mason. De potten zijn vooral heel bekend in Amerika en de meest populaire mason jar is van het merk Ball. Door zijn vintage uistraling is deze jar een grote bron van inspiratie voor bloggers, doe-het-zelvers en inmakers.
Aldus MasonJar

Toen een vriendin op zoek was naar verlichting voor boven haar cozy window nook in de woonkamer, zei ik dan ook: Ow, dan maak je toch van die supercoole Mason Jar Chandeliers, joh! Laten we dat samen doen, supergezellig. Ik had trouwens net zin in iced coffee met zo'n rood met wit gestreepte rietje. Oh my god, really cool!

Benodigdheden Omdat de vriendin way cooler is dan ik kocht ze échte mason jars, ik zou gewoon in mijn kelder zijn gedoken of wat potten augurken hebben soldaat gemaakt.
Voor de rest hadden we nog lampfittingen en snoeren nodig. Je kan dat in zijn geheel in een doe het zelf zaak kopen (dan zijn ze meestal lelijk en plastiekerig wit) of mooie fittingen kopen en apart snoer bestellen. Het adres is daar al jaren de snoerboer voor. Allen daarheen! (Ook voor de kooldraadlampen en de fitting)


jampotfoto

werkwijzeblog
Het in elkaar zetten van zo'n lamp is echt really easy, je moet er eerder voorzichtig dan handig voor zijn.

Stap 1
Draai het deksel van de pot en teken de omtrek van de fitting in het midden van het deksel af.
Maak op de omtrek van deze cirkel met behulp van de hamer en spijker gaatjes. Laat eerst wat ruimte tussen de gaatjes en maak er dan steeds meer tot je de cirkel er kan uitduwen.
Maak ook wat extra gaatjes zodat de warmte weg kan.

Stap 2
Duw de fitting zonder schroef door het deksel en draai de schroef er weer op zodat het deksel vast zit.

Stap 3
Draai de lamp in de fitting, laat de lamp voorzichtig zakken in de pot en draai het deksel toe.

Je Mason Jar Chandelier is now ready!
jampotfoto