zaterdag 25 juli 2015

Het kasteel van Reinhardstein en de wandeling aldaar


23/7/05 Het ziet er zo naar uit dat er een nieuwe hobby in de maak is, ten huize Zsazsa.
Wandelen!
De terugkeer* van De Nelson heeft daar natuurlijk alles mee te maken.
Een klein jaar geleden zorgde hij er met zijn komst al voor dat we ineens dagelijks gingen wandelen, nu blaast hij die vergeten traditie weer nieuw leven in.
Leve Nelson!
Leve wandelen!

23/7/05 Donderdag namen we hem mee naar Luik, onze Provinvie om te ontdekken deze zomer.
Naar Robertville om precies te zijn, voor een wandeling van zo'n 6 km, De Neus van Napoleon. Deze begint aan de stuwdam en slingert met smalle paadjes rond het Kasteel van Reinhardstein.
Op de foto de neus, ik zoek nog altijd naar de reden waarom deze rots nu precies zo genoemd wordt. Ik zou persoonlijk eerder voor Wandeling, De Kwaaie Kop gegaan zijn.

23/7/05 Maar niettemin, schoon wandeling!
Avontuurlijk ook, zeker met een baby op je rug, ik gaf de baby dus allegauwkes door aan de vader, die staat meestal iets steviger op zijn benen.
In tegenstelling tot de wandeling aan de Ningslinspo wordt deze wandeling perfect aangeduid. Een groene rechthoek wijst de weg. Na ongeveer een kwartier kan je even van de route afwijken en de wegwijzer naar de cascade volgen, de waterval (te zien op de eerste foto) is de hoogste in België. Als ge dan toch in de buurt zijt.
Daarna loop je een tijdje door de bossen om ongeveer halverwege de wandeling bij de rivier de Warche aan te komen.

23/7/05 Alwaar het aangenaam vertoeven is voor een duikje in het frisse water.

23/7/05 Vader, moeder en dochter zaten op het droge het proviand naar binnen te werken.
En naar stenen te kijken, dat ook.


reinhardstein Bijna aan het einde van de wandeling passeer je langs het kasteel dat je een groot deel van de wandeling ziet (zoek het toilet wanneer je aan de waterval zit!).
En toevallig (als ware dit een promopost voor de Ardennen) zijn er dit weekend
(25-26 juli) Middeleeuwse feesten
Allen daarheen!

*Ge moet geen compassie hebben, we deden hem niet weg naar een enge kennel met gemene mensen, hij zat op een leuk kamp, met andere leuke honden en fijne mensen. Maar dat verhaal vertel ik binnenkort nog wel eens.

10 opmerkingen:

 1. Oh wat super heerlijk he al dat gewandel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha jullie hebben de wandeling gevonden! Wij alvast niet. Maar die geweldige waterval wel. Daar hebben ze fantastisch in gespeeld ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem25.7.15

  Lijkt mij een heel mooie wandeling. Merci voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, ik was vergeten hoe plezant het daar was. Als kind, als verliefd koppel, als getrouwd koppel, als gezin gewandeld. Het wordt tijd om die ook eens te wandelen met de liefjes van de dochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De voorbije jaren vaak een weekje in de omgeving op verlof geweest. De wandeling die je hier beschrijft heb ik vaak gewandeld, er leuk.De Warche was ook 't riviertje waar de kinderen met stenen konden spelen, en pootje baden, zoals het op die leeftijd hoort. Wel een flinke wandeling met een jonge baby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je moet dat wandelen eens combineren met geocachen: helemaal de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem28.7.15

  Hm. Wandelen: allemaal goed en wel. I love it. Alleen is het oppeppen van de zonen, het aanmoedigen en het stimuleren tot stappen, evenals het beloven van alle koekjes ter wereld en het mij kwaad maken, vermoeiender dan alle wandelingen ter wereld samen. Daar tips over?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zou het verhaal van (arme) Nelson wel eens willen lezen :-)! kan al niet wachten tot dienen van ons groter is om zelf al die wandelingen te kunnen meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heidi aka Idieh23.9.15

  ge zijt dus toch vlak bij ons geweest!

  BeantwoordenVerwijderen