De Zsazsa, een sprookje

Zsazsa

Er was eens een meisje dat draagdoeken maakte. Ze noemde ze "zsazsas", dat bedacht ze helemaal zelf. Nu was dat meisje nogal aan de luie kant, dus na een tijdje mokte ze: "Ik heb hier geen zin meer in".
Ze nam pen en papier, schreef een handleiding, tekende het patroon op het blaadje papier en sprak de woorden: "Hier, dat ze het zelf doen".

En zo geschiedde, honderden mensen kochten het patroon en maakten hun eigen zsazsa, sommigen waren al wat extremer in het kleurgebruik dan anderen maar allemaal maakten ze er iets leuks van.

Wil jij misschien ook wel zo'n doek als het prinsesje meisje, maar heb je nog wat vragen, kijk dan hieronder eens.

Wat is dat zo'n zsazsa?
De Zsazsa is een torsodrager voor op de rug. Je kan hem vanaf zes weken gebruiken. Het is makkelijk om te doen (een baby op je rug krijgen is helemaal niet moeilijk met dit systeem), geeft veel armbewegingsvrijheid, voelt niet te warm aan in de zomer en is ideaal voor moeders die zich nog niet zeker genoeg voelen om te rugdragen met een stuk stof.
Het torsodragen verdeelt het gewicht ook anders dan bij de meeste andere doeken: vooral het bekken wordt belast, hetgeen een pluspunt kan zijn voor mensen die rug- of schouderpijn hebben en zo weinig mogelijk hun rug zelf willen belasten. Sommige moeders zeggen dat deze doek de leukste is om aan te doen wanneer je zittend werk moet doen (of uit gaat eten, bvb). Daarvoor gebruiken ze dan wel een stoel zonder leuning of zitten ze omgekeerd op een stoel.

(bron: www.doekentheek.be)

Hoe werkt dat precies?
Hier kan je de handleiding al eens bekijken.

Wat kost dat dan en wat krijg je er voor?
Je koopt een pakket, in dat pakket zit behalve de stof en velcro al het materiaal voor één doek dat is: twee gespen, twee meter band, een handleiding over hoe de doek te maken en eentje over hoe te dragen en het patroon in de maten van XS tot XL.
Je hebt ongeveer 4 meter katoen nodig, afhankelijk van de maat.
Een pakket kost 25 euro als je in België woont verzending in en 23 euro zonder verzending buiten Belgie, kijk hier voor de verzendkosten, aangetekend versturen kost nog eens 4,60 euro extra.
Een extra pakketje riemen en gespen kost 10 euro. (ivm de verzendkosten: Het pakket weegt dan 500 gram ipv 300 gram)

Het pakket

Is het wel te doen of moet je er zes jaar naailes voor achter de rug hebben?
Bij elk pakket zit een zeer uitgebreide handleiding waardoor het zelfs voor naaiklunzen een eitje is.

En hoe moet ik dan bestellen?
Stuur een mailtje en je krijg al de betaalgegevens teruggestuurd.