De moestuin, begin april

MuntNog eens een moestuinepisode, vanmiddag was het mooi weer dus heb ik even de tijd genomen om wat foto's te trekken.
Ik vind het zo erg dat het nog geen deftig weer is geweest, volgens mij had ik vorig jaar al vanalles gezaaid.
Nu moet ik elke keer gaan lopen van de regen als ik met wat zaad buitenkom.
Buiten wat wortelen, bietjes, sla, postelein en raapstelen is er nog niks gezaaid.

De munt is al lang weer wakker en swingt als weleer de pan uit. Op andereplaatsen komt ook munt uit doordat de wortels blijkbaar toch niet zo heel goed binnen de perken worden gehouden, maar eens in de week rondgaan een al de jonge scheuten uittrekken en er vervolgens een heerlijke muntthee van maken is nu ook geen ramp.

Bieslook is ook een vaste plant die elk jaar weer als één van de eersten tevoorschijn komt.


Het beste is dat je knoflook in het late najaar plant, dan krijg je de best ontwikkelde bollen, maar in maart is ook een mogelijkheid en dat heb ik dan ook gedaan. De scheutjes komen al tevoorschijn. Knoflook planten is heel eenvoudig, je koopt wel best knoflook om uit te planten omdat deze beter geschikt is voor ons klimaat dan de knoflook die je in de winkel vindt. Je maakt al de teentjes los en stopt ze op 10 à 15 cm van elkaar in de grond met een rijafstand van 25 cm (ik heb ze in een cirkel geplant en daarin worteltjes gezaaid) Knoflook die je in het najaar plant zet je 9 cm diep en de teentjes van het voorjaar zet je 3 cm diep. Knoflook plant je best op een lichte, waterdoorlatende grond en het heeft geen bemesting nodig.
Je kan ook heel makkelijk knoflook in een pot planten.

Resterende preiStokroosBrandende liefdeHier en daar komen ook al wat bloemen tevoorschijn, links de stokroos en rechts lupine. Ik vind bloemen heel mooi in de moestuin en elk jaar staat er een groot stuk van de moestuin vol echte moestuinbloemen, Dahlia's, goudsbloemen, stokrozen, Afrikaantjes, zonnebloemen, Oost-Indische kers, ...


De bessen, dat gaat in orde komen, twee maand geleden plantte ik nog dorre takjes en vandaag staan er overal frisgroene blaadjes aan.