Ik heb al in een eeuwigheid geen berichten meer geschreven over eten, waarschijnlijk omdat ik altijd bij mijn eigen kom kijken wat we gaan eten. Vorige week was ik op zoek naar het recept van lasagne, maar blijkbaar stond dat hier nog niet.
Zo, dat kan al tellen als inleiding.
Lasagne dus, hier is lasagne een combinatie tussen spaghetti bolognese en pastitsio maar dan enkel de bechamelsaus van de laatste eigenlijk, dus het had ook een witloof met hesp en kaassaus, moussaka of bananenpudding kunnen zijn, mmm bananenpudding. Ik kopieer dus even uit mijn bestand.
Nodig voor de vleessaus:
-400 gram rundsgehakt
-1 ui, gesnipperd
-1 teentje knoflook, geperst
-1 laurierblaadje
-1 eetlepel worcestersaus
-1 theelepel zoet paprikapoeder
-Een klontje boter
-Een glas rode wijn
-1 brik tomatenblokjes
-Eventueel oregano en kaneel
-Fruit de ui in olijfolie tot hij zacht en bruin is.
-Voeg de knoflook toe en dan het vlees.
-Bakt het gehakt rul, voeg dan laurierblaadjes, paprikapoeder, worcestersaus en oregano en/of kaneel toe en bak 10 minuten.
-Voeg boter toe en bak nog eens 10 minuten tot het gehakt bruin wordt, roer vaak.
-Voeg de wijn toe tot hij volledig verdampt is en kieper er dan de tomatenblokjes bij.
-Wanneer de tomatenblokjes uit elkaar beginnen te vallen doe je er nog een groot glas water bij.
-Breng op smaak met zout en peper.
-Laat een uur pruttelen zonder deksel.
Nodig voor de bechamelsaus:
-40 gram boter
-40 gram bloem
-1 liter melk, niet allemaal ineens te gebruiken, waarschijnlijk zelfs niet volledig
-Peper en zout
-Smelt de boter, haal van het vuur en doe de bloem erbij, roer goed.
-Voeg de helft van de melk toe en roer tot al de boter en bloem (roux) is opgelost in de melk.
-Blijf regelmatig roeren, wanneer de saus te dik is voeg je melk toe tot de saus de goede consistentie heeft.
-Laat nog 5 minuten pruttelen.
-Kruid met peper en zout en eventueel nootmuskaat.
Nodig voor de rest:
-Kaas om te gratineren
-Lasagnavellen
-Een diepe brede kom
-Eventueel mozarella voor er extra tussen.
-Vul de kom afwisselend met vleessaus, een lasagnavel en bechamelsaus, wees niet te zuinig met de saus zeker niet bij droge lasagnavellen want die nemen veel vocht op. Leg plakjes mozarella op de vleessaus als je dat lekker vindt en eindig met bechamelsaus met daarop geraspte kaas.
Bekijk de instructies op de verpakking lasagnavellen voor de oventijden.
Serveren met een slaatje (of gewoon lekkere tomaten met olijfolie en basilicum) en brood.
Smakelijk!
Edit: Het is één lasagnavel en je hebt meerdere lasagnavellen nodig om een lasagnE te maken.
Het is ook je VindT.
Nog iets?
Lasagne
Labels: Koken